Még mindig Palvin Barbara nevével visszaélve terjed egy kriptovaluta átverés Magyarországon

Úgy néz ki, hogy még mindig megéri a csalóknak a celebek nevét felhasználva másikból pénzt kicsikarni. 2020 tele volt különféle kriptovalutákhoz köthető scamek-kel, ahol az átverések kitervelői híres emberek nevében pénzt kértek nem létező kriptovalutákért cserébe. Magyarországon tavaly több alkalommal az OTP és a bank feje, Csányi Sándor nevében próbáltak meg a csalók plusz pénzhez jutni, egy ideje azonban a szupermodell, Palvin Barbara mögé bújva kérnek pénzt a gyanútlan áldozatoktól.

A Facebookon megjelent egy hirdetés, mely szerint a L’Oreal reklámarca, a világhírű szupermodell Palvin Barbara, a Hír Tv-s műsorvezetőnek, Bayer Zsoltnak adott interjújában egy Bitcoin Code nevű kriptovalutát éltetett, és arra ösztönözte a magyarokat, hogy fektessenek be az új digitális valutába. Most sokan irigyelhetik Bayert a modellel készített interjúja miatt, a valóságban ez a beszélgetés sosem történt meg. Az index.hu hírportál nevét felhasználva a csalók egy valódinak tűnő cikket írtak a kamu interjúról, melyben azt részletezték, hogy Palvin Barbara őszintén és nyíltan elárulta, hogy a modellkedésen kívül mivel is keresi a kenyerét.

A modell az állítólagos interjú során azt nyilatkozta: “Az új lehetőségek gyors, gondolkodás nélkül történő kihasználása tett sikeressé. Jelenleg az első számú kedvencem egy új kriptovalutával történő valutakereskedelmi program, a Bitcoin Code. Ez a lehető legjobb lehetőség, amit életemben láttam és amivel gyorsan egy kisebb vagyonra lehet szert tenni. Mindenkit biztatok a kipróbálására, mielőtt a bankok lekapcsolnák.”

Bitcoin Code? Az meg mi a fene?

Akik nem jártasak a kriptovaluták világában simán elhihetik, hogy a szupermodell egy Bitcoin Code nevű kriptopénzzel szakít milliókat, de akik egy kicsit is értenek a virtuális valutákhoz azoknak egyből feltűnik, hogy ez csak egy kripto-scam lehet. Ilyen nevű kriptovaluta nincs, elég ehhez a Google-ön rákeresni. A cikkhez csatolt képen pedig Palvin Barbara és egy fiatal, fejkendős hölgy látható, aki nem igazán hasonlít Bayer Zsoltra.

Természetesen ebben az esetben is egy jól szervezett átverésről van szó, aminek ha bedől valaki óriásit bukhat.

A csalók a közösségi médiában kezdik el hirdetésekkel bombázni a felhasználókat egy ismert internetes oldalhoz hasonlító felületen egy ismert emberre hivatkozva. Az emberek kapzsiságára alapozva óriási hozamokat ígérnek, ami sajnos sokakat megszédít. A kihagyhatatlan ajánlatra nemet mondani képtelen emberek, így azonnal regisztrálnak egy kamu oldalon, ahol megadják a bankkártya adataikat vagy akár a jelszavaikat is. Vannak oldalak, ahol először kis összegű befizetéseket kérnek, de később akár több millió forinttal is képesek lehúzni az illetőt. Ezért mielőtt bármilyen befektetésre is adnánk a fejünket, tájékozódjunk és ha kell kérjük szakember segítségét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük