Pánikol a központi bank: blokkolja a kriptofizetéseket

Az argentin központi bank felszólította az ország pénzforgalmi szolgáltatóit, hogy függesszék fel a kriptoeszközök támogatását.

A Banco Central De La Republica Argentina (BCRA) egy új közleményében azt írja, hogy a pénzforgalmi szolgáltatóknak megtiltják a kriptovalutákkal kapcsolatos tranzakciók lebonyolítását.

“A fizetési számlákat kínáló pénzforgalmi szolgáltatók nem végezhetnek vagy segíthetnek elő olyan digitális eszközökkel – beleértve a kriptoeszközöket is – végzett műveleteket, amelyeket nem szabályoz az illetékes nemzeti hatóság és nem engedélyez az Argentin Köztársaság Központi Bankja”.

Az argentin központi bank azon lépése, hogy megakadályozza a fizetési alkalmazásokat abban, hogy kriptoszolgáltatásokat kínáljanak, az ország valutájának további gyors leértékelődését követi.

Az argentin peso mélyrepülése megállíthatatlan, az infláció 104%-os és a válságból nem látszik kiút. A bitcoin (BTC) jelenleg minden idők legmagasabb árfolyamán áll, ha az argentin peso árfolyamát vesszük alapul.

A központi bank szerint a tiltással a kriptovaluta használatával járó kockázatokat akarja minimalizálni a polgárok számára.

“A BCRA által elrendelt intézkedés célja, hogy csökkentse azokat a kockázatokat, amelyeket az ilyen eszközökkel végzett műveletek a pénzügyi szolgáltatások felhasználói és a nemzeti fizetési rendszer számára generálhatnak.”

Mint arról korábban írtunk, minden második argentin ember a szegénységi küszöb alatt él az elhibázott politika miatt. Protekcionizmus, túlszabályozott munkaerőpiac, amelynek következtében nem éri meg új embert felvenni vagy éppen államilag szabályozott árak. És idén nem is várható változás, ugyanis választások jönnek, az aktuális vezetés pedig csak a rövidtávú tüneti kezelésre fókuszál, nem pedig hosszútávon gondolkodik. Az emberek viszont igyekeznek alkalmazkodni. Sokan amerikai dollárból tartalékolnak be, mások kriptovalutákat próbálnak venni, hogy megtakarításuk ne vesszen el.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek