Partnerségre lépett a MasterCard és a Wirex

A MasterCard hétfőn bejelentette, hogy több kriptovaluta és fintech vállalattal szeretne megállapodást kötni, és a kártyakibocsátási hálózatába bekapcsolni azokat.

A bank és hitelkártya kibocsátó óriás sajtónyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy “kriptovaluta program kiterjesztése megmutatta, hogy a partnerek számára egyszerűbbé és gyorsabbá lehet tenni a biztonságos, bankkártyák piacra dobását”.

A kriptovaluta és kriptokártya partnereket arra kérjük, hogy csatlakozzanak a MasterCard Accelerate programjához. A feltörekvő márkák és fintech cégek számára hozzáférést biztosítunk mindazokhoz, amelyekre szükségük van a gyors növekedésükhöz”, jegyezte meg a cég.

A MasterCard Accelerate programja amúgy nagyon hasonlít a Visa Fintech Fast Track programjára. Ez azt jelzi, hogy a MasterCard is nagyobb szerepet akar vállalni a kriptovaluta térben. Az alábbi ábra azt mutatja, hogy a kriptovalutákkal foglalkozó vállalatok által eddig kiadott fizetésre használható kártyák túlnyomó többsége a Visa hálózatán került kiadásra. A MasterCard ezért megállapodást kötött a Wirex fizetési platformmal, amely már Visa-kártyát kínál Ázsiában és Európában.

“A kriptovaluták piaca folyamatosan fejlődik. A MasterCard is ezen az úton halad előre, biztonságos élményt teremtve a fogyasztók és a vállalkozások számára a mai digitális világban”, mondta Raj Dhamodharan, a MasterCard a digitális eszközökért és blokklánc termékekért felelős alelnöke. “A Wirex-szel és a tágabb kripto-ökoszisztémával végzett munkánk felgyorsítja az innovációt, és többféle fizetési lehetőséget biztosít a fogyasztók számára.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.