A PayPal bejelentette, az amerikai ügyfelek a kereskedőknél bitcoinnal is fizethetnek

A PayPal fizetési óriás ma reggel bejelentette, hogy az amerikai ügyfelei a világon már 29 millió kereskedőnél használhatnak az online fizetésekhez kriptovalutát. Sokak szerint ez a lépés jelentősen növelheti a digitális eszközök mindennapos használatát.

Tavaly októberben a PayPal bejelentette, hogy beáll a kriptovalutákat elfogadó pénzügyi szolgáltatók táborába. Az ügyfelek bitcoint és más digitális eszközöket (ethereum, litecoin) vásárolhatnak, értékesíthetnek és tárolhatnak a PayPal számláikon keresztül. A hír akkor megmozgatta a bitcoin árfolyamát is, hiszen már régóta várt a kriptoszektor arra, hogy a világ legnagyobb e-fizetési platformja a kriptovaluták irányába lépjen. Sokan azonban elégedetlenek voltak, hiszen a bitcoin és az altcoinok vásárlása a vállalat ökoszisztémáján belül zajlik, így az ügyfelek nem rendelkezhetnek a kriptovaluták privát kulcsaival.

Tavaly novemberben az egyesült államokbeli ügyfelek már el is kezdhettek kriptopénzt vásárolni PayPal fiókjaikkal, a világ többi részén ugyanakkor csak az idei évtől ígérték az új kriptovaluta szolgáltatás elindítását.

Most a PayPal közölte, hogy az amerikai ügyfelek már a világ több mint 29 millió kereskedőjénél fizethetnek kriptovalutáikkal. A vásárlásokat a PayPal tulajdonában lévő Venmo alkalmazás teszi lehetővé.

Dan Schulman, a PayPal vezérigazgatója a hírrel kapcsolatban kijelentette:

“Ez az első alkalom, hogy az ügyfelek zökkenőmentesen használhatják a kriptovalutákat a vásárlásokhoz, ugyanúgy, mint a PayPal fiókhoz csatolt hitelkártyát vagy bankkártyát.”

A lépéssel a PayPal az egyik legnagyobb pénzügyi vállalat lett, amely a teljes hálózatát megnyitja a kriptovaluta felhasználók előtt. A hír hatására a bitcoin árfolyama megugrott, a cikk írásának időpontjában 59 ezer dollár felett járt a BTC.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.