Pedig jó ötletnek tűnt…

Gyorsan akartak meggazdagodni, de nem jött össze a terve azoknak a srácoknak akik egy mém coin sikerén felbúzdulva szerettek volna újabb kriptopénzt kibocsátani.

Több ismertebb szereplő találta magát igen kínos helyzetben a DeFi közösségben miután nyilvánosságra került egy chat log. A FEW token kísérletére szeptember 22-én indítottak egy Telegram csoportot. Az alapítók között van az Idea Market alapítója Sam Ratnake, az EthHubtól Anthony Sassano, a Rocket NFT Alex Masmeje is, akik mind-mind a decentralizált pénzügyek prominens képviselői a saját startupjaik révén.

Ratnaker a Twitteren ismertette a projektet még kedden. Azzal harangozta be a FEW tokent, hogy ez egy kísérlet, amivel az ökoszisztéma számára értéket teremtenek majd. Az első 50 FEW token tulajdonos pedig 769 token airdropban részesül majd.

A projekt nem titkoltan a MEME coin nyomdokaiba akart lépni, mely szintén airdrop révén jutattot tokent az alapító Telegram csoport tagjainak és több, mint 900%-os növekedést produkált mindössze 1 hónap leforgása alatt. Sassano be is vallotta, hogy ő is egyike volt a MEME coin airdropperjeinek, de eladta az érméket, mielőtt az árfolyama kilőtt volna a Holdra, így közel 600 ezer dolláros profitot nem sikerült realizálnia.

Több száz reménykedő befektető csatlakozott a Telegram csoporthoz órákkal az első hírek után.

Mindeközben az alapító tagok heves csevegésbe kezdtek. Sassano ki is mondta: alig várja, hogy ráöntse a piacra a tokeneket, amikor felmegy az ára. A csoport többi tagja is helyeselt, mellyel azt mutatják, csak az volt a tokennel a céljuk, hogy pénzt keressenek.

Twitter chatlog FEW token

Alex Saunders egyike volt akit meghívtak az alapító csoportba és tegnap robbantotta a bombát a Twitteren amikor közre adta a chatről készült képernyőképeket. Ez ugyanis már túlment azon, amit a jóérzése elbírt volna.

A csoport tagjai ezután azonnal szabadkozni kezdtek, hogy igazából csak poénnak szánták a megjegyzést, amit félreértettek, de addigra a népharag már rájuk zúdult. Sassano vezeklésül végül látványosan elégette a tokenjeit, hogy ne lehessen rásütni, csak azért csinálta a projektet, hogy pénzt keressen vele.

Az eset jól rávilág a mostani DeFi projektek problémájára. A magas hozam lehetősége miatt sorra indulnak újabb és újabb projektek, azonban több esetben is előfordult, hogy egyáltalán nincs semmi az újonnan forgalomba kerülő tokenek mögött, csak a hype vagy ha amúgy jó lenne a projekt, fatális hibákkal van tele a kód, mert nincs auditálva semennyire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük