“Elba&@{}tam” – 14 millió dollár ETH-et utalt vissza a SushiSwap anonim alapítója a projektnek

Az anonim Chef Nomi, a SushiSwap DeFi-protokoll megalkotója tegnap visszautalt 38 000 ETH-et a protokoll fejlesztési alapjába.

Nomi a döntését egy tweetben magyarázta kijelentve, hogy alapítóként őt illető jutalom mértékéről a közösségnek kell döntenie:

“Visszautaltam 14M dollár értékű ETH-et a kincstárba. És hagyom a közösséget eldönteni hogy mennyi jár nekem, mint a SushiSwap eredeti kitalálójának. Bármilyen kriptóban (ETH/SUSHI/stb). Amilyen zárolási ütemtervvel, amilyet akartok”Chef Nomi #SushiSwap (@NomiChef)

Chef Nomi a múlt hétvégén adott el egy komolyabb volumenű SUSHI tokent ETH-ért aminek hatására a token ára 73%-ot zuhant magát pedig közösségi támadások tucatjainak kitéve. Sokan csalónak és exitelőnek nevezték, aki kihátrálva a projektje mögül csak egy újabb pump&dump tokent kreált.

A cirkusz után Nomi a SushiSwap admin kulcsait az FTX CEO Sam Bankman-Friednek adta át, aki élve a helyzettel egy többfős felügyelő csoportot hozott létre a SushiSwap vagyonok adminisztrálására.

Miután pattant a hír, hogy Nomi visszautalta a SushiSwap címére tegnap a 38 000 ETH-et, a SUSHI ára is megugrott és jelenleg 10%-kal magasabban 2.47$-on kereskedik.

A SushiSwap az UniSwap protokoll egyik kivételesen népszerű forkja és kevesebb mint három hetes.

Nomi a héten már belátta, hogy a váltással és exiteléssel hibát követett el:

“Mindenkinek. Elba&@{}tam. Sajnálom.”Chef Nomi #SushiSwap (@NomiChef)