Pokémon Go és bitcoin: nyerő párosítás?

Mi lenne, ha a manapság elképesztő népszerűségnek örvendő Pokémon Go és bitcoin párosításával egy olyan applikáció jönne létre, ami teljesen újfajta kiterjesztett valóságot nyújtana a játékosok számára?

A Pokémon Go és a bitcoin közös jövője

A bitcoin és az online játékok kéz a kézben járnak, és a fejlesztők hozzákezdtek több játék, többek között a Minecraft, a Sarutobi és a FlapPig kriptovalutákkal való integrálásához. A Pokémon Go egy újonnan megjelent játék, ami a kiterjesztett valóság élményét nyújtja a képzelet és egy okostelefon segítségével. A játék annyira sikeres, hogy a szerver többször leállt a nagy forgalomnak köszönhetően. Mi több, hamarosan az Apple App Store és Google Play legnépszerűbb applikációinak letöltéseit is meg fogja előzni.

A Pokémon Go megjelenése több kriptovaluta-rajongó számára a bitcoin egy újfajta felhasználását is meglebegtette.

Az ötlet a játék jelenlegi alapjain nyugszik, azonban a virtuális Pokémonok gyűjtésén túl minden teremtmény egy kriptozsetonnal rendelkezne, amit aztán a bitcoin blokkláncon keresztül lehetne beváltani. Ténylegesen mindez úgy nézne ki, hogy a kriptozsetonok limitált mennyiségben lennének elérhetőek, és a Pokémon mesterek kereskedhetnének velük.

Képzeljük csak el, ahogy a világ jelenleg talán legnépszerűbb játékában a világ minden táján játékosok Satoshi-alapú pokémonokat gyűjtenek. A játékon belüli bitcoin fizetések gazdagabb élményt nyújtanának, valós ösztönzőkért cserébe.

Már elérhető Pokémon Go és bitcoin együttműködés

Azok számára, akik nem akarják kivárni, amíg a bitcoin elérhető lesz a Pokémon Go játékon belül, más opció is létezik.

PokéBits:

A PokéBits során a játékosok jól ismert Pokémon arénákban teljesítenek küldetéseket, és közben bitcoinokat gyűjtenek. Csak a küldetések 100%-os teljesítésével lehetséges a következő szint elérése, a szintek egyre nehezebbé válásával a jutalom is arányosan nő.

PokéBits

Jelenleg semmiféle integráció nem létezik a Pokémon Go és bitcoin között, de ennek elképzelése nem tűnik lehetetlennek. A kriptovaluták beépítése a játékokba egyre népszerűbbé válik, és az integrált játékok száma kétségkívül növekedni fog a jövőben.

Így tehát számíthatunk rá, hogy csupán idő kérdése, hogy egy hacker sikeresen összehozza a bitcoin iránti érdeklődést a Pokémon Go népszerűségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük