Felbukkant a fél éve szunnyadó Poloniex hacker, 3,3 millió dollárt utalt a Tornado Cashnek

A hacker 178 nap inaktivitás után újra felbukkant. 1100 Ethereumot küldött a Tornado Cashnek, és további 32 millió dollár értékű Bitcoint egy ismeretlen tárcának.

Tízmilliókat mozgatott a csaló

A Poloniexet 2023 novemberében törték fel, és több mint 100 millió dollár veszett oda. A tőzsde hamar helyreállította a működését, de a tárcákat már nem tudták megmenteni. A támadó 357 tranzakción keresztül 114 millió dollárt utalt ki magának.

Most, 6 hónap után újra felbukkant és 35 millió dollárnyi eszközt mozgatott meg. Pontosan 501 Bitcoint BTC Price BTC Price és 1100 Ethereumot. A jelöletlen tárca az Arkham adatai szerint több blokkláncon keresztül összesen 181 millió dollárnyi eszközt birtokol.

A Tornado Cash lehetővé teszi a felhasználók számára a tokenek elfedését azáltal, hogy hosszabb időn át több tárcán keresztül keveri az eszközöket. Az amerikai pénzügyminisztérium már 2022-ben szankcionálta a protokollt, miután kapcsolatot mutattak ki a Lazarus észak-koreai csoport és a Tornado Cash között. Az esetre akkor derült fény, amikor a csoport egy korábbi támadásból, az Axie Infinity szivárogtatásból származó 625 millió dollárnyi eszközt próbálta meg elrejteni.

A hírhedt Lazarus állhat a támadás mögött?

A Poloniex támadást állítólag a hírhedt Lazarus Group hajtotta végre. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a csoport sosem pihen és óriási összegekre tesz szert, gyakran kreatív módszereket alkalmazva.

A Justin Sun tulajdonában lévő HTX tőzsdét és a Heco cross-chain hidat is megtámadták, amivel több mint 97 millió dollárnyi tokenre tettek szert. A támadáshoz egy állítólagos privát kulcs sebezhetőség vezetett, a lopott eszközöket a Heco híd és a privát kulcsok segítségével utalták át a felhasználók tárcájából az Ethereum ETH Price ETH Price hálózaton lévő számláikra.

Az eszközök legújabb tisztára mosása egy újabb bizonyíték a kriptohackerek kifinomult technikáira. Az esetek vizsgálata számos tanulsággal szolgál a tőzsdék számára, de azt is mutatják, hogy égető szükség van a szigorúbb biztonsági folyamatokra.