A Poloniex újraindítja a kifizetéseket a 100 millió dolláros hack után

A feltört Poloniex kriptovaluta tőzsde közölte, hogy a november 10-i hackertámadás utáni helyreállítási munkálatok nagyrészt befejeződtek. A támadás következtében több mint 100 millió dollár tűnt el.

Justin Sun tőzsdéje, a Poloniex a november 10-i nagy hackertámadás után helyreállította a működését. A platform nagyrészt befejezte a helyreállítási erőfeszítéseket a 100 millió dollárt meghaladó hackelést követően, derül ki a cég november 15-én közzétett hivatalos közleményéből.

A Poloniex szerint a platform már megfelelően működik. A tőzsde egy magas szintű biztonsági auditáló céget is igénybe vett a pénzeszközök biztonságának fokozására és a helyzet stabilizálására. A vállalat nyilatkozata szerint hamarosan a kifizetések újraindítására is sor fog kerülni.

Jelenleg a Poloniex biztonsági auditálási és ellenőrzési folyamatai a végső szakaszában vannak. Az audit befejezését követően azonnal újraindítjuk a befizetési és kifizetési szolgáltatásokat a platformunkon.

Csak 10 ezer dollár maradt a feltört tárcában

A Poloniex november 10-én egy súlyos biztonsági rés miatt, több mint 100 millió dollárnyi kriptopénzt vesztett el. A vállalat csapata a kiáramlások felfedezését követően letiltotta a gyanús tárcát. A hacker több különböző tárcát vett célba és 357 tranzakción keresztül 114 millió dollárt utalt ki a tőzsdéről. Egy jelentés szerint a hackelést követően mindössze 175 token marad a tárcában, ami körülbelül 10 ezer dollárnak felel meg.

A Poloniex az egyik legrégebb óta működő kriptotőzsde, amelyet 2013-ban alapítottak. A jelenlegi tulajdonosa Justin Sun, aki 2019-ben vásárolta meg a vállalatot. A tőzsde 24 órás kereskedési volumene 730 ezer dollár volt, szemben a Binance 13,2 milliárd dollárjával.

Sun nem sokkal a feltört tárca letiltása után, az X-en (korábban Twitter) arról számolt be, hogy a csapat már vizsgálja a hacker incidenst. A tőzsde még nem adott ki nyilvános tájékoztatást az érintett felhasználók kártalanítására vonatkozó tervéről, azonban Sun megígérte, hogy teljes mértékben megtéríti a károsult felhasználókat. Sun azt állította, hogy a Poloniex egészséges pénzügyi állapotban van és mindent megtesz az elveszett pénzeszközök visszaszerzésére.

A kriptovilágban rendkívül gyakoriak a hackertámadások. A Poloniex nem az egyetlen tőzsde, amely nemrégiben áldozatul esett a hackereknek. Szeptemberben a HTX-et is megtámadták, ami 7,9 millió dolláros veszteséget okozott, de a támadó végül visszaadta a platformról ellopott összes eszközt.