Putin szerint a kriptopénzek kockázatosak, szigorúbb szabályozásra van szükség

Putin kedden azt nyilatkozta, hogy a kriptopénzek kockázatosak emellett pénzmosásra és csalásra adnak lehetőséget. Oroszország a jövőben új szabályokat alkot majd meg a kriptopénzekkel kapcsolatosan. A szabályok kidolgozásakor figyelembe veszik majd a nemzetközi példákat is. De vajon ez alatt Kína vagy Svájc lesz a követendő példa?

Putin szerint a kriptopénzek kockázatosak

Putin és a kriptopénz szabályozásA TASS orosz hírügynökség jelentette, hogy Putin egy kriptopénzekkel és fintech témával foglalkozó rendezvényen szólalt fel a digitális pénzekkel kapcsolatosan. Az eseményt részben a média is közvetítette.

A beharangozóban elmondták, hogy egyelőre beszélnek a kriptopénzek kérdésköréről, de döntés még nem született az ügyben. A kriptopénzek egyre aktívabbak számos országban a világon, de egyelőre egyetlen ország sem köteleződött el, mint pénzügyi eszköz szabályozása mellett. Különböző álláspontok vannak a kormányon belül és nemzetközi szinten is, a véleményeket az elnök a keddi találkozón hallgatta meg.

A megbeszélésen aztán Putin is elmondta a saját véleményét a kriptopénzek kapcsán. Ez Putin egyik talán legösszefüggőbb nyilatkozata, mely kifejezetten a kriptopénzeket érinti orosz szemszögből.

Most így nyilatkozott Putin a kriptopénzekről.

“A virtuális pénzek vagy kriptopénzek egyre népszerűbbekké válnak világszerte. Már most is teljes körű finanszírozási rendszerként működnek, sőt akár befektetésként is kezelik őket számos országban. Mindemellett a kriptopénzek használata számos kockázatot rejt magában, ezért a szabályozásuk szükséges.”

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

A szabályozás kérdésében Putin az igenre voksol

Orosz kriptopénz szabályozásA kriptopénzek szabályozása kapcsán támogatását fejezte ki Putin. A kriptogazdaság szabályozása véleménye szerint megvédi a felhasználókat és elősegíti az új pénzügyi termékek fejlesztését.

Putin elmondása szerint egy olyan szabályozási rendszert kell megalkotni a nemzetközi példák figyelembe vételével, amely megvédi a lakosságot, a vállalkozásokat és az állami szférát is. Emellett pedig jogi garanciát kell adni egy innovatív pénzügyi termék használatához.

Arról nem esett szó a nyilatkozatban, hogy Putin melyik nemzetközi szabályozást szeretné példaként követni. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy a teljes tiltás mellett kiálló Kína vagy Dél-Korea, vagy a piac szabályozása mellett döntő Japán és Svájc nyomdokaira akar majd lépni az orosz kriptopénz szabályozás tekintetében.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Egy megjegyzés a “Putin szerint a kriptopénzek kockázatosak, szigorúbb szabályozásra van szükség” cikkhez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.