Bréking: Bezár az egyik legnagyobb kriptotőzsde kínai üzletága

Szeptember 30-ával bezár az egyik legnagyobb kriptotőzsde kínai üzletága. A sanghaji BTCC bitcoin tőzsde a Twitteren jelentette be, hogy a kínai üzletág befejezi a működését.

Bezár a BTCC kriptotőzsde kínai üzletága

BTCC kínai üzletága bezárA Twitteren és a kínai Weixin platformon keresztül jelentették be, hogy az egyik legrégebben működő kriptotőzsde kínai üzletága e hónap végével befejezi a működését. A hírek szerint azonnal fel is függesztették az új felhasználók regisztrálását az oldalra. A meglévő ügyfelek pedig szeptember 30-áig használhatják az oldalt, leginkább a bitcoin és jüan összegek kiutalására. A BTCC bányásztársaság és a nemzetközi működés azonban továbbra is folytatja majd a tevékenységét.

A BTCC ügyfelei feltehetően már meg is kezdték kivonni a befektetéseiket a platformról a hírek kapcsán. Sokan most valószínűleg a további bizonytalanság elkerülése végett inkább realizálják a profitjukat. A hírekben ugyanis folyamatosan érkeznek a negatív információk a kriptogazdaság kapcsán, mely folyamatosan tolja lefelé az árfolyamot. Cikkünk írásakor már 3500 dollár alatt is járt a bitcoin. Utoljára augusztus 10-e körül járt ilyen szinten az árfolyam. Emellett pedig az egész piac egy hónapos mélyponton van.

A twitteren jelentették be a hírtA BTCC vezére korábban arról nyilatkozott, hogy maga is szükségesnek látja a kriptopénz piac szabályozását. Nem sokkal később a kínai hatóságok ténylegesen szigorítottak az ICO-kal kapcsolatos szabályozáson, mint arról már többször is írtunk a napokban. A BTCC az ICO tilalom hatására úgy döntött, hogy változtat az üzletági stratégiáján és nem működik közre a kriptopénz kibocsátások lebonyolításában. De a teljes kínai üzletág bezárása mindenképpen meglepetésként érte a piacot.

Az egyik legrégibb kriptopénz tőzsde a piacon a BTCC

Bobby Lee a BTCC kriptotőzsde kínai igazgatójaA BTCC kriptopénz tőzsdét Bobby Lee alapította 2013 elején másodmagával. Miután az összes pénzét befektette a vállalkozásba további befektetőket is sikerült a cég gyors növekedéséhez találnia. Összesen 5 millió dollárt gyűjtött össze a BTC China kockázati tőke finanszírozásból. Így 2013 év végére már az egyik legnagyobb forgalmú bitcoin tőzsde lett a világon. Bobby Lee a Stanfordon végzett számítástechnikai szakirányon és nem mellesleg annak a Charlie Leenek a testvére aki a litecoint útjára indította.

2013 decemberében már meggyűlt a bajuk a kínai központi bankkal. Akkor átmenetileg fel kellett függeszteniük jüanban a számlafeltöltéseket szintén egy kínai központi banki döntés miatt, melyet csak másfél hónappal később állítottak vissza. Idén januárban hasonló okok miatt kellett felfüggeszteniük a kiutalásokat is, hogy a folyamatosan szigorodó szabályozásnak eleget tudjanak tenni. Úgy tűnik azonban a mostani szabályozás már ellehetetleníti a tőzsde helyi működését, ezért dönthetett így a tőzsde, hogy bezárja a kínai üzletágat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük