Szájonára! Dobbantott a PwC igazgatója és csatlakozott egy bitcoin váltóhoz

A ‘Nagy Négy’ egyikeként jegyzett könyvelőiroda, a PricewaterhouseCoopers (PwC) ausztráliai igazgatója a bitcoin.com.au helyi kriptováltó vezérigazgatójaként folytatja.

PwC programja fintech és blokklánc cégeknekBen Ingram még márciusban lépett ki a PwC Australia cégtől, ahol a digitális stratégiáért, könyvelésért és tanácsadásér felelt mint igazgató és csatlakozott a helyi váltóhoz, jelentette a Business Insider Australia. A felső vezető ezzel azon multinacionális háttérrel rendelkező vezetők növekvő csoportját gazdagítja, akik otthagyva a monoton ‘office life’ karriert bekapcsolódnak a kriptovilág izgalmas(abb) világába.

PwC már többször szerepelt blokklánc technológiával kapcsolatos hírekben és jól ismert az elosztott főkönyvi technológiát alkalmazó startupok támogatásáról.

Kriptotermékek a vállalati nyugdíjpénztáraknak

Ingram a hírek szerint elsősorban a platform funkcionalitásáért és a a vállalati nyugdíjpénztáraknak kialakított kriptopénz alapú pénzügyi termékek fejlesztéséért felel.

A frissen kinevezett CEO elmesélte, hogy az új cége sokkal több mint egy újabb váltó a piacon. A cég könnyen kezelhető belépési pontot jelent a bitcoin világába. Ingram elmondása szerint ugyanolyan könnyen tudnak venni kriptopénzeket a platformon mint eladni, mivel a platform egynapos elszámolást garantál.

A váltó jelenleg bitcoin és ether átváltását kínálja, de tervben van több digitális pénz listázása is.

A millenáris generáció tagjai a saját kezelésű nyugdíjalapok felé fordulnak

nyugdíjasIngram fókuszpontja a kriptoeszközök megismertetése a nyugdíjra gyűjtő millenáris generáció tagjaival lesz: “Nincs sok kézzelfogható példa a kriptopénz alapú befektetési termékekre. A saját kezelésű nyugdíjalapok célja a vagyon megőrzése. Egy olyan eszköz, ahol Te felügyeled a befektetésed és az auditálást is.” A saját kezelésű nyugdíjalapok (SMSF) olyan nyugdíjbiztosítási struktúrák, ahol a tagok egyben az alap kezelői is.

A CEO szerint a kriptopénzekkel rendelkező millenáris generáció sokkal nagyobb eséllyel válassza a saját kezelésű alapokat, mivel a mögöttes blokklánc technológia gyors és könnyű auditálást tesz lehetővé. Hozzátette, még nem tudja hogyan fogja a blokklánc a jövőnket befolyásolni, de alapvetően pozitív a kérdéssel kapcsolatban.

“Egy új protokoll korai fejlesztési szakaszában vagyunk. Azt gondolom, hogy az elosztott főkönyvi technológia (DLT) alapelve megérett a nagyobb szintű elfogadottságra. Bár a technikai korlátok még valósak, szerintem az emberek sikeresen veszik ezeket a korlátokat. Tudjuk, hogy a technológiának nincsen zsákutcája. Az evolúciós pályája még nem kiforrott, de szerintem elég bizonyíték az, hogy van pályája.”

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük