A kanadai QuadrigaCX kriptotőzsde nem találja a saját hidegtárcáit

A kanadai QuadrigaCX elmondása szerint lába kelt a hidegtárcáiknak. A honlapjukon kirakott dokumentum szerint a cég már beadta csődeljárási kérelmét a kanadai Companies’ Creditors Arrangement Act (CCAA) törvény értelmében a hatóságoknak.

“A likviditási problémáink megoldása érdekében az elmúlt hetekben intenzíven azon dolgoztunk, hogy a hidegtárcákban tárolt komolyabb összegű kriptovaluta tartalékainkat megtaláljuk és biztosítsuk, amelyek szükségesek az ügyfelek kriptovaluta egyenlegeinek fedezésére, és a banki lehívások lebonyolítására. Sajnos ezek az erőfeszítések nem voltak sikeresek. További információkat a tárgyalás után adunk ki.”

A bajokat tetőzi, hogy január 14-én elhunyt a tőzsde CEO-ja is, Gerald Cotten.

Ennek tetejére múlt év októberében a bankjuk befagyasztotta a tőzsde letétjeit is és az abból kerekedett bírósági ügy még mindig folyamatban van.

A QuadrigaCX volt a legnagyobb tőzsde Kanadában kereskedési volumen alapján, egészen az elmúlt hónapokban indult kálváriájának. A vállalat hivatalos közleményeiből rengeteg részlet nem derül ki, mely a közösséget is aggasztja. Kanadában nem az első tőzsde, mely banki, jogi problémákba ütközik, ugyanis hasonló történt a MapleChange tőzsdével is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.