Queensland ausztrál állam kormánya kriptostartupba fektet a régiós turizmus támogatásáért

  • 8
  •  
  •  
  •  

Ausztrália Queensland állama támogatást ad egy kriptostartupnak a 8.3 millió dolláros innovációs alapjából, jelentették be augusztus 1-én hivatalosan is a helyi szervek.

A kormányzati közlemény értelmében a TravelbyBit digitális valutafizetési platform az utazás és turizmus területén tevékenykedő cég egyike a 70-ből, mely részesül az Advance Queensland Ignite Ideas alapból.

A startup célja a turistaszám növelése Közép-Queensland államban utazási ajánlatokat értékesítve kriptopénzzel és egyben új munkahelyek létrehozása. Az innovációs minister Kate Jones a következőket mondta:

TravelbyBit kitalált egy okos megoldást, hogy könnyebbé tegye az államunkba látogatóknak a tranzaktálást azzal, hogy a helyi üzletek elfogadnak kriptopénzt… Megértem, hogy TravelbyBit specifikusan olyan helyeket támogat, mint Bundaberg (a Nagy-korallzátonnyal egyetemben), ahol kriptopénzekkel lehet fizetni azért, hogy megkönnyítsék a turisták számára a nyaralásaik lefoglalását.

Társalapító és CEO, Caleb Yeoh elmondta, hogy a cége a Brisbane Airport Corporation vállalattal lépett partnerségre, hogy létrehozzák az “első kriptopénz barát repülőterét” és már létrehoztak egy blokklánc alapú PoS rendszert a turisták szemében népszerű regionális városokban. Yeoh szerint az utazók fizethetnek bitcoinban (BTC), litecoinban, dash-ben, ethereumban, XEM-ben és a hamarosan BNB-ben. Yeoh szerint:

“Több mint 150 kereskedő van szerte Ausztráliában, akik a mi rendszereinket és forrásainkat használják, hogy erre a célra tervezett platformokat építsenek, amik bárhonnan a világból elfogadnak digitális valutákat, ezzel több munkát tudunk teremteni, nem csak közvetlenül a csapatunkban, de a tágabb idegenforgalmi szektorban.”

Ausztrália nem az első állam, amely használja a digitális valutákat a turizmusban. A tavasszal a Német Nemzeti Idegenforgalmi Tanács (GNBT) bejelentette, hogy elfogad bitcoint és altcoinokat mint fizetési forma a szolgáltatásokért cserébe. 2014 júniusában indult az IrishCoin, hogy növelje az idegenforgalom bevételeit Írországban. A coin célja egyben a turizmus hirdetése mint kedvezményes utalvány, amit számos bárban, étteremben hotelben és látnivalónál elfogadnak. A publikálás idején az IrishCoin 0.006427 dolláron cserélt gazdát, piaci kapitalizációja 228 000 USD.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!


  • 8
  •  
  •  
  •  

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.