Rákattantak a Fortnite játékosok a Reddit ethereum alapú közösségi pontjaira

Beválni látszik a Reddit új Ethereum alapú közösségi pontja, amit a ‘cryptocurrency’ és a Fortnite alfórumokon vezetett be. Különösen a Fortnite játékosok kattantak rá.

A DappRadar frissen indított Reddit Points Tracker mutatója szerint mindkét alfórum több mint egymillió követővel rendelkezik, ám az aktivitás a Fortnite alfórumán jóval nagyobb, mint a cryptocurrency szubon. A FortniteBR szubon Bricks az ethereum közösségi pontok neve, míg a /cryptocurrency szubon Moon, de a Fortnite esetében 9847 Brick tulajdonos tárcáról beszélünk, míg a /cryptocurrency esetében meglepetésre csak 2310-ről.

Habár a Reddit közösségi pontjai az Ethereum blokkláncán futnak, olyan mintha tokenek lennének, de nem minősülnek kriptovalutáknak, inkább egyfajta közösségi jutalom/hűségpont rendszer mértékegységének, amit a felhasználói aktivitás növelésére vezettek be.

A Brick és Moon pontokat el lehet ajándékozni, borravalót lehet adni más fórumozóknak vagy csak simán át lehet utalni másoknak, de a Reddit korábbi bejelentése szerint plecsnik, testre szabható emodzsik, GIF kommentek küldésére is használható.

Fontos hozzátenni, hogy ugyan a két szubreddit körülbelül megegyező követőszámmal rendelkezik, de a /Fortnite aktivitása kenterbe veri a /cryptocurrency-ét. A Reddit statisztikái szerint a Fortnite a 31. legtöbbet kommentált alfóruma az elmúlt 24 órában, a cryptocurrency a top 300-ba se fér bele.

/FortniteBR vs. /cryptocurrency szub napi komment szám összehasonlítás | Subredditstats.com

A közösségi pontok az Ethereum Rinkeby teszthálózaton futnak, tehát az egyenlegek, tranzakciók és tagságok a próbaidőszak után nullázódhatnak. Viszont ha a Reddit sikeresnek ítéli a tesztfutást, és meglepetésre a Fortnite-on elég szépen fut, akkor az egészet átmigrálják az Ethereum főhálózatára.

Egy esetleges migrálás a főhálózatra ugyanakkor komoly következményekkel járhat nem csak az Ethereum hálózatára nézve, de a pontgyűjtők hozzáállására tekintettel is. Mint tudott, az Ethereum blokkláncán gas díjat kell fizetni a tranzakciókért, és amennyiben a Reddit közösségi pontjai átkerülnek a főhálózatra, akkor az egyrészt leterhelheti a hálózatot, illetve a kapcsolt TRX költségek hatására (legalábbis akkor, ha a fórumozóknak megéri a pontokat gyűjteni) a userek elkezdhetnek értéket tulajdonítani a Reddit közösségi pontjainak, amivel megindulhat azok értéknövekedése és kommercializációja.

Sok a megválaszolatlan kérdés még, de ha a Reddit jól keveri a kártyáit, akkor azzal egy szolid felhasználási területet adhat az Ethereum blokkláncának. A közösség pedig már eleve adott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.