Ravencoin technikai elemzés RVN/USD, RVN/BTC párokon: van ok a bizalomra

Sajnos ha közelebbről megfigyeljük a tőkeáramlást a kriptopiacon az ábrákból, számokból csak a csalódás tükröződik. Az altcoinok gyengülése a Bitcoinnal szemben ugyanúgy okot adhat az aggodalmakra, tehát a visszatérő kérdés: vajon látható-e a már a mélypont… és ezen gondolatok közben a figyelem pár feltörekvő (számokban is jelentősen megnyilvánuló) projektre irányul, jelen esetben a Ravencoinra. A tegnapelőtti napot ez az érme 14%-os növekedéssel zárta (ma -4%-on), és akár még nagyobb potenciál is lehet benne.

Előszó

A tegnapelőtti nap a Ravencoinról szólt. A bika piac esetében a 14 %-os értéknövekedés mellett simán tovább kattintanánk, de sajnos a medvetrend idejében ez a növekedés komoly sikerként könyvelhető el.

Technikai elemzés RVN/USD

Vizsgáljuk meg a mellékelt ábrát… 14%-os értéknövekedés 4 órán belül. Ezt a robbanásszerű növekedést egy komolyabb ellenállási pont állította meg. Ez az a pont, amit a következő napokban bikák megpróbálhatnak áttörni. Megfigyelhető a gyertyaszerű megugrás ami a növekedést kezdeményezte, és amennyiben követnénk ezt a mintát előre látható egy hasonló lefolyású növekedés. A probléma ezzel az, hogy ezen forgatókönyv elengedhetetlen eleme az, hogy a befektetőknek ki kellene tartaniuk a csökkenő időszakban és az érme értékét 0,025 dollár felett kell tartaniuk. Amennyiben ez a vonal kitart és sikeresen kitörünk a csatornából, a bikák feljebb tolják a heti ellenállásvonalat 0,0298 – 0,0317 dollár közé.

Technikai elemzés RVN/BTC

A mellékelt ábrából kiderül, a Ravencoin 360 szatosi körül mocorog. Három nappal ezelőtt a támaszvonal még csak 300 szatosi volt. Nem kell hozzá emelt matek, a bikák ezzel a pumpával 20,67%-os hasznot toltak erre a párra. A Ravencoin azonban még mindig a nyári mélyrepülése után lábadozik, mivel nem is olyan rég (nyár előtt) a támaszvonal 374 szatosi volt. Most azonban felcsillant a remény, azt azért nem írom, hogy “a bikák megvadulnak és szakítunk”, hisz ez esetben még csak ‘tinóról’ beszélhetünk, de az elmúlt időszak után kapaszkodni kell és élni minden lehetőséggel. Az előző két ciklus alapján 332 szatosi lehet támaszvonal, ahonnan elkezdődhet egy komolyabb pumpa felfelé.

Most 30 dollárt kapsz, ha előfizetsz a TradingViewre! | RVN/BTC, 2h chart

A bikák célja egy magasabb ellenállási csatorna kialakítása lehet, amit 387 – 418 szatosi közé húzunk be. Ezen halmaz az előző ciklusok csúcsértékeiből határozható meg… valamint a minta szerint másolja az elmúlt ciklusok csökkenő csatornájának legmagasabb pontjait. A rózsaszín vonallal kiemelt bejegyzés az ábrán jelzi a lehetséges gyertyaszerű növekedést, amilyen a tegnapi is volt. A bejelölt ABC formáció egy lehetséges forgatókönyv lehet a Ravencoin értékének alakulására.

Tekintsd meg korábbi elemzéseimet is: https://www.bitcoinbazis.hu/author/jan-k/

FIGYELEM: Ezen cikk nem tartalmaz direkt befektetési tanácsokat. Minden befektetés előtt ajánlott saját analízist végezni, és befektetés előtt minden esetben mérlegelni a lehetséges rizikók forrásait és mértékét.