Megdöbbentő hatékonyságot ígér a Bitmain legújabb bányászgépe

Az alkalmazásspecifikus integrált áramkörök (ASIC) segítségével működő bányászgépeket gyártó Bitmain egyre közelebb került ahhoz, hogy bemutassa legújabb Scrypt bányászgépét. Az L9 verziószámú gép, amely 16200 megahash/másodperc (MH/s) hashrátával és 0,21 joule/megahash (J/M) energiahatékonysággal rendelkezik, litecoint, dogecoint és digibyte-ot képes többek között bányászni. A vállalat kedden (04.16) jelentette be, hogy májusban tervezi az új L9 Antminer bevezetését. A közösségi médiában posztoltak arról, hogy a hamarosan megjelenő ASIC gépnek nem lesz vetélytársa olyan eszközök bányászatában, mint az LTC, a DOGE és a BEL.

Az új Bitmain Scrypt bányászgép megduplázhatja a Scrypt bányászok profitját

A Bitmain L7-es bányászgépe elvileg már nincs gyártásban, használata során 9050 MH/s teljesítményt biztosít és 0,36 J/M energiahatékonysággal rendelkezik. Az aktuális coinárak mellett és egy 0,12 dolláros kilowattóránkénti (kWh) áramdíjat feltételezve az L7 napi 7 dollárt termel. Ezzel szemben a hamarosan érkező L9 16200 megahash/másodperc (MH/s) hash teljesítmény kínál majd. Hatékonyságban is felülmúlja az L7-et, hiszen 0,21 J/M energiahatékonysági rátája van mindössze. Nem kell komoly számításokat végezni, hogy lássa az ember, az L9 azonos áramdíjak és coinárak mellett akár meg is duplázhatja az L7 segítségével elérhető bevételeket. Mondjuk az L9 áráról még nincsenek pontos információk. Korábban az L7 modell darabonkénti ára 6335 dollár volt. Ez Bitmain kedvezményekkel akár 4335 dollárra csökkenhetett.

Azt még emeljük ki, hogy a Scrypt bányászok nem csak LTD, DOGE és BEL coinokat bányásznak, hanem még AUR, DGB vagy éppen GAME coinokat is. Az új bányászgép bejelentése valamennyire egybeesik azzal, hogy a Litecoin (LTC) új csúcsot ért el március hatodikán a hashrátjában, 1,75 petahash/másodperces csúccsal. Ezzel párhuzamosan a Dogecoin (DOGE) is hashráta rekordot ért el március 29-én közel 3,05 PH/másodperccel. Most mindkét hálózat hashrátája valamivel 1 PH/másodperc felett mozog. A Bitmain pár héttel ezelőtt mutatta be az új Antminer S19 Pro gépet. Az 234 terahash/másodperc (TH/s) teljesítményt ad egységenként. A verseny tehát rendkívül erős továbbra is a nagy bányászgépek gyártói között, így a Canaan, a Microbt vagy a Bitmain között.