A BTC árfolyamcsúcs utáni korrekció kisöpörte a spekulánsokat

Ezekben a napokban leginkább a bitcoin történelmi árfolyamcsúcsa foglalkoztatja az egész kriptoközösséget. Annak hatásai, a lehetőségek a jövőre nézve és így tovább. Viszont a történelmi árfolyamcsúcs azért okozott némi veszteséget is egyes kereskedőknek. Még a Santiment elemző cég posztolt az X-en március hatodikán egyet arról, hogy az összes nyitott Bitcoin, Ethereum, Solana származtatott ügylet a kriptotőzsdéken jelentős csökkenést mutatott a történelmi BTC csúcs után.

Normál folyamat részeként több milliárd dollárnyi nyitott származtatott ügylet került likvidálásra

A bitcoin vonatkozásában a kiegyenlítetlen fennálló származtatott ügyletek 1,46 milliárd dollárral csökkentek néhány óra alatt. Az ethereumnál 967 millió dolláros volt a csökkenés, a Solana esetén pedig 424 millió dollár. A csökkenés annak az eredménye volt, hogy sok kereskedő a március ötödikén elért 69200 dollár feletti BTC történelmi csúcs után long pozíciókat nyitott.

Arra spekuláltak, hogy tovább menetel majd előre az árfolyam és átlépi a 70 ezer dolláros sávot is. Mondhatjuk tehát azt is, hogy jelentős számú spekuláns került kisöprésre a piacról azzal, hogy visszaesett a BTC árfolyama néhány ezer dollárral a történelmi csúcs után.

Az elmúlt hetekben a nyitott származtatott ügyletek száma és volumene folyamatosan rekordokat döntögetett, ahogy a kereskedők a bitcoin árának növekedésére fogadtak. Mindenesetre azért az X-poszt alá érkezett kommentek és az általános tapasztalat is azt mutatja, hogy ebben az eseményben igazából nincs semmi meglepő. Egy ilyen volatilits piacon elég gyakran vannak ilyen “söprések”. Egyedül talán a méret az, ami meglepő volt. Hiszen 3 milliárd dollár körüli nyitott származtatott ügylet került likvidálásra. Ez több mint 300 ezer kereskedőt érinthetett a Coinglass adatai szerint. A bitcoin árfolyama aktuálisan: BTC Price BTC Price