Egy hét alatt 4000-en rendeltek kriptokártyát a Crypterium startuptól

Egy korábbi Visa felső vezető által vezetett Crypterium kriptoutalási cég UnionPay kriptokártyáit már közel 4000-en rendelték meg a június 12-ei indulás óta.

A Crypterium egy Észtországban bejegyzett fintech startup június 12-én adta ki a Crypterium Cardot, ami egy előre feltölthető kriptokártya, amin bitcoinban (BTC), etherben (ETH), litecoinban (LTC), USD Coinban (USDC) és a Crypterium natív CRPT tokenjében lehet digitális eszközöket tárolni.

A kriptokártya hagyományos előre feltöltött kártyaként funkcionál, amivel online és fizikai üzlethelyiségekben is lehet kriptókkal fizetni, köztük Amazon cuccokért, Netflix előfizetésért, de számlákat vagy más rendeléseket is végre lehet hajtani. Segítségével a cég állítása szerint több mint 2 millió automatából lehet helyi valutához jutni.

Eddig az első héten pontosan 3 736 kártyát szállítottak ki több mint 70 országba és a kiadott sajtóközleményük szerint óriási az érdeklődés a fizikai kártyák iránt, amit a BTC árfolyam erősödése is hajt.

A kártyát megrendelők többsége amerikai, de komoly az érdeklődés az ázsiai, csendes-óceáni térségből is, illetve Ausztráliából. Nagyon erős a kereslet továbbá az olyan országokból, ahol gyenge a helyi fizetőeszköz vagy kiszámíthatatlan a gazdaság teljesítménye.

Steven Parker alapító szerint, aki korábban a Visánál volt felső vezető, a bámulatos számok egy megbízható kriptokártya iránti globális igényt indukálja, ami egyben képes fiatpénzben és kriptovalutában is kielégíteni a vásárlók igényeit.

Június elején a Coinbase amerikai kriptotőzsde is kijött a saját Visa kriptokártyájával 6 EU-s országban. A felhasználók közvetlen szinkronizálhatják a kártyájukat a Coinbase fiókjukkal és fiatpénzben vehetnek fel pénzt a pénzautomatákból.