Egy orosz légitársaság blokklánc alapon ad repülőjegyeket

A legnagyobb orosz légitársaság blokklánc alapon ad repülőjegyeket az utasoknak az ország legnagyobb bankjával közreműködve.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Az S7 légitársaság blokklánc alapon árul repülőjegyeket

KommersantRepülőjegy blokklánc alapon helyi hírügynökség szerint az S7 légitársaság és repülőjegy üzletkötő részlege bejelentette, hogy ethereum blokklánc alapú repülőjegyek árusítását augusztus elején megkezdik. A technikai hátteret az Alfa Bank, Oroszország legnagyobb kerekedelmi banki hálózata adja.

Az új ethereum alapú repülőjegy értékesítés platform célja, hogy lecsökkentse az időt a légitársaság és az értékesítő ügynökök között. Jelenleg ugyanis akár két hétbe is telhet, mire egy repülőjegy foglalás az üzletkötőtől a légitársaságig beérkezik és véglegesen elfogadásra kerül. A fizetési folyamatok területén is javulást várnak a fejlesztéstől. A repülőjegy értékesítési ügynökök jutaléka automatikusan levonásra kerül az jegy eladásakor és megjelenik majd a számlán is.

Arról nem szólt a nyilatkoztat, hogy pontosan milyen platformot épített az S7 légitársaság. Így azt sem tudjuk, hogy privát vagy publikus blokkláncot használnak majd a feladat megoldására. Mindenesetre nem jelent újdonságot a blokklánc technológia a S7 és az Alfa Bank számára sem. Egy korábbi partnerségi megállapodásban már vizsgálták az ethereum alapú okosszerződések alkalmazhatóságának lehetőségét a hitellevelek nyomon követhetőségének érdekében a társaságnál.

Más légitársaságok is kacsingatnak a blokklánc technológia felé

Orosz légitársaság blokklánc alapon bocsát majd ki repülőjegyeketA szibériai S7 légitársaság bejelentése nem sokkal azútán érkezett, hogy egy másik nagy légitársaság, az Aeroflot felfedte, hogy bevezetik a digitális pénzeket és a blokklánc technológiát a mindennapi működéseikbe. A jövőben lehetőség nyílik majd több kriptopénzben is fizetni majd a repülőjegyekért az Aeroflotnál.

Egy japán légitársaságnál, a Peach Aviation pedig már májusban bejelentette, hogy az év végéig elkészül a kriptopénz fizetési rendszer náluk is. A Peach Aviation célja a lépéssel, hogy minnél több turista válassza őket az ázsia régióban. A kriptopénzek használata pedig segíthet elkerülni a valuatváltás költségeit az ügyfelek oldaláról.

A blokklánc technológia alkalmazása jó megoldás lehet minden olyan esetben ahol jegyeket adnak el az ügyfeleknek. A technológia jelentősen egyszerűsítheti a jegyek kibocsátásának folyamatát akár más szektorokban is. Mindemellett pedig a fizetés is sokkal átláthatóbban megoldható kriptopénzekkel és okos szerződések segítségével.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.