Egy orosz légitársaság blokklánc alapon ad repülőjegyeket

A legnagyobb orosz légitársaság blokklánc alapon ad repülőjegyeket az utasoknak az ország legnagyobb bankjával közreműködve.

Az S7 légitársaság blokklánc alapon árul repülőjegyeket

Kommersant helyi hírügynökség szerint az S7 légitársaság és repülőjegy üzletkötő részlege bejelentette, hogy ethereum blokklánc alapú repülőjegyek árusítását augusztus elején megkezdik. A technikai hátteret az Alfa Bank, Oroszország legnagyobb kerekedelmi banki hálózata adja.

Az új ethereum alapú repülőjegy értékesítés platform célja, hogy lecsökkentse az időt a légitársaság és az értékesítő ügynökök között. Jelenleg ugyanis akár két hétbe is telhet, mire egy repülőjegy foglalás az üzletkötőtől a légitársaságig beérkezik és véglegesen elfogadásra kerül. A fizetési folyamatok területén is javulást várnak a fejlesztéstől. A repülőjegy értékesítési ügynökök jutaléka automatikusan levonásra kerül az jegy eladásakor és megjelenik majd a számlán is.

Arról nem szólt a nyilatkoztat, hogy pontosan milyen platformot épített az S7 légitársaság. Így azt sem tudjuk, hogy privát vagy publikus blokkláncot használnak majd a feladat megoldására. Mindenesetre nem jelent újdonságot a blokklánc technológia a S7 és az Alfa Bank számára sem. Egy korábbi partnerségi megállapodásban már vizsgálták az ethereum alapú okosszerződések alkalmazhatóságának lehetőségét a hitellevelek nyomon követhetőségének érdekében a társaságnál.

Más légitársaságok is kacsingatnak a blokklánc technológia felé

A szibériai S7 légitársaság bejelentése nem sokkal azútán érkezett, hogy egy másik nagy légitársaság, az Aeroflot felfedte, hogy bevezetik a digitális pénzeket és a blokklánc technológiát a mindennapi működéseikbe. A jövőben lehetőség nyílik majd több kriptopénzben is fizetni majd a repülőjegyekért az Aeroflotnál.

Egy japán légitársaságnál, a Peach Aviation pedig már májusban bejelentette, hogy az év végéig elkészül a kriptopénz fizetési rendszer náluk is. A Peach Aviation célja a lépéssel, hogy minnél több turista válassza őket az ázsia régióban. A kriptopénzek használata pedig segíthet elkerülni a valuatváltás költségeit az ügyfelek oldaláról.

A blokklánc technológia alkalmazása jó megoldás lehet minden olyan esetben ahol jegyeket adnak el az ügyfeleknek. A technológia jelentősen egyszerűsítheti a jegyek kibocsátásának folyamatát akár más szektorokban is. Mindemellett pedig a fizetés is sokkal átláthatóbban megoldható kriptopénzekkel és okos szerződések segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük