A Mastercard le akarja védetni egy részlegesen fedezett kriptovalutabank ötletét

  • 34
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Mastercard új szabadalmi kérvénye egy részlegesen fedezett (értsd: a jelenlegi bankrendszer működése) kriptovalutabank létrehozását sugallja.

A kriptovaluták és a Mastercard viharos története

Mint ahogy a legtöbb pénzügyi cég, a Mastercard sem vette komolyan a blokkláncot, így eleinte nem tudták, mit is kezdjenek a blokklánc jelentette innovációval. De mivel egy nagy cégről van szó, nem mentek el szó nélkül az új lehetőség mellett, és tanulmányozni kezdték a blokklánc technológiát és annak lehetőségét, hogyan lehet a kriptovalutákból legálisan hasznot hajtani.

Egy vicc: a részlegesen fedezett blokklánc

Csupán pár évvel azután, hogy a kriptovaluták és a bűnözés közé egyenlőségjelet tett, a Mastercard szeretné levédetni a blokklánc eszközök részleges fedezetén alapuló kezelését. A részleges banki tartalékolás (fractional reserve banking) az egyik olyan probléma, amelynek megoldására találták ki a bitcoint. A legtöbb kriptovalutával foglalkozó ember nem nagyon rajong a hitelalapú valutákért.

Amikor már abban sem lehetsz biztos, hogy a pénzintézetnél van a vagyonod…

A szabadalom, amit a Mastercard le akar védetni, egy olyan rendszer, amely egyszerre követné le a kripto- és a fiat eszközöket. Egy web-pénztárcáról van szó tulajdonképpen, ami a kriptovalutákat és a fiat-fiókokat kombinálná.

Az olyan bitcoin bankintézetek mint a Coinbase (regelj a linkünkkel és jóváírnak 10 dollár értékű bitcoint a számládon) számára a kezdetektől probléma volt, hogyan csábíthatnák magukhoz a kriptovalutával rendelkezőket, ugyanis a felhasználókat zavarja, hogy nem náluk van a pénzükhöz tartozó kulcs. A Coinbase vásárlói leginkább ezért olyan újoncok, akik bitcoinba akarnak befektetni.

A szabadalom lényegében egy kriptovaluta alapú hitelkártya-hálózat kiépítésére vonatkozik.

“Igény van arra, hogy fejlesszük az olyan tranzakciók tárolását és feldolgozását, amelyek blokklánc valutákat használnak. A fiat-valutát alkalmazó, már létező fizetési rendszerek direkt úgy lettek létrehozva, hogy biztonságosan tárolják és megvédjék a fogyasztó és a kereskedő információit, jelszavait, és hogy bizalmas információkat küldjenek számítógépes rendszerek között. Ha mindezt a blokklánc valutákkal kombinálnánk, az egyszerre biztosítaná a fogyasztók és a kereskedők részére a decentralizált blokklánc nyújtotta előnyöket és a már meglévő biztonságot.”

A Mastercard tehát a hagyományos és a kriptavaluta technológia kombinálásából szeretne hasznot húzni.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.