Egy ripple tranzakció hét blokklánc közreműködésével

A napokban megjelent a ripple első nyílt forráskódú pluginja, mellyel egy tranzakció hét blokklánc közreműködésével is teljesülhet majd a jövőben. Így könnyebbé válnak az átutalások a különböző protokollt kezelő blokkláncok között. Sőt, az Interledger protokoll (ILP) megkönnyíti a bankok számára is a kriptopénz átutalások integrálását a saját rendszereikkel.
Buy Bitcoin at CEX.IO

Tranzakció hét blokklánc bevonásával

Hét blokklánc közreműködésével ért cél a ripple tranzakcióA ripple fejlesztői által bemutatott élő demóban egy tranzakció hét blokklánc bevonásával jelent meg a berlini Blockchain Expo rendezvényén. A hét különböző blokklánc között szerepelt nyílt megosztott főköny, publikus és privát blokklánc, központosított főkönyv és hagyományos fizetési csatorna is.

Várhatóan egy tranzakciónak sosem kell ennyi különböző főkönyvi rendszeren keresztül mennie, de a fejlesztők szerették volna bemutatni az új pluginban rejlő lehetőséget. Stefan Thomas, a ripple technológiai vezetője elmondta, hogy a demó célja az volt, hogy bemutassák, hogy tud együttműködni a hagyományos átutalási rendszer a megosztott főkönyvekkel.

“Úgy gondoljuk, ebben az irányba fog a jövő fejlődni. A különböző fajta főkönyvi rendszerek egymással fognak együttműködni azért, hogy a tranzakciók zökkenőmentesen teljesülhessenek.”

A blokkláncok együttműködése a bankrendszerben

A bankok is nyitnak a blokklánc technológia irányábaA különböző blokklánc technológiai megoldások együttműködése növekvő trend a fintech iparágban.

Az elmúlt hónapban a Blockstack decentralizált böngészőt indított útjára, mellyel bármilyen eszközön lehet blokklánc alkalmazásokat futattni. Az Ox cég szintén májusban mutatta be a kriptopénz kereskedési platformjának alfa verzióját, amin majd a különböző blokkláncon létrejött tokenekkel lehet majd kereskedni.

Evan Schwartz, az ILP protokoll egyik kitalálója hozzátette, hogy a blokkláncok együttműködése már túl mutat egy egyszerű jó ötleten.

“A piacon azt tapasztalható, hogy szükség van a különböző technológiák összehangolására. Itt most már nem arról szól a dolog, hogy két blokklánc kommunikáljon egymással. Sokkal inkább, hogy egy tranzakció bármilyen rendszeren keresztül vihető legyen a jövőben.”

Az Interledger protokollon 2015 októberében kezdtek el dolgozni, amikor a bankok még sokkal jobban tartózkodtak a blokklánc technológiától és még csak ismerkedtek a blokkláncok kriptopénzen kívüli felhasználhatósági lehetőségeivel. A bankok az utóbbi évek során egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a megosztott főkönyvi megoldások irányába. Már sor került a blokklánc technológia bevonására a banki tranzakciók esetében is egy árupiaci tranzakció esetében. A bankok tehát egyre nyitottabban a technológia iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük