Robert Kiyosaki: már várom, hogy a bitcoin az 1100 dollárt tesztelje

A Gazdag papa, szegény papa című bestseller híres szerzője, Robert Kiyosaki azt mondta megvárja, hogy a bitcoin tesztelje az 1100 dollárt. Hozzátette, hogy még több kriptovalutát fog vásárolni.

Robert Kiyosaki új bitcoin kilátásokkal tért vissza. Az 1997-es Gazdag papa, szegény papa könyv hat évig szerepelt a New York Times bestseller listáján. A könyvből több mint 32 millió példányt adtak el több mint 51 nyelven, a világ 109 országában.

A híres szerző hétfő este egy tweetet osztott meg, amelyben kifejtette, hogy “a vesztesek feladják, amikor veszítenek”, de “a győztesek tanulnak a veszteségeikből”. Majd azt írta: “a bitcoin vesztesek kilépnek” ,majd hozzátette, hogy ő megvárja, amíg a BTC az 1100 dolláros szintet teszteli, hozzátéve, hogy még többet fog belőle vásárolni. “Megvárom, hogy a vesztesek kapituláljanak, kilépnek, majd én még többet veszek”.

A Twitteren sokan nem értettek egyet Kiyosakival abban, hogy a bitcoin valaha is 1100 dollárig süllyed. Néhányan arra gyanakodtak, hogy a kriptoközösségben egyébként népszerű szerző elírta a számot, és valójában 11 ezer dollárra gondolt.

A híres befektető már hónapok óta hangoztatja, hogy több bitcoint fog vásárolni, ha az árfolyam elérte a mélypontot. Amikor a BTC az elmúlt hónapokban erősen esni kezdett, azt kezdte el mondogatni, hogy a digitális valuta árfolyama 20 000 dollárig zuhanhat. Amikor a BTC tovább esett, többször is felülvizsgálta az árfolyam-előrejelzését.

Májusban Kiyosaki jelezte, hogy a BTC 9000 dollárnál érheti el a mélypontot. A bitcoin ára akkoriban 30 000 dollár körül mozgott.

Később úgy fogalmazott, hogy nem bízik a korrupt szervezetekben (itt kiemelte az amerikai FED-et és a Pénzügyminisztériumot), majd kijelentette, hogy az árfolyamesés a legjobb időszak arra, hogy bárki meggazdagodjon.

Kiyosaki az amerikai gazdasággal kapcsolatban is tett néhány borzalmas jóslatot. A múlt hónapban azt mondta, hogy a részvény- és kötvénypiacok összeomlanak, recessziót és polgári zavargásokat jósolt. Áprilisban azt állította, hogy itt a hiperinfláció. Márciusban arra figyelmeztetett, hogy az amerikai dollár hamarosan összeomlik, és azt tanácsolta a befektetőknek, hogy vásároljanak bitcoint, ethereumot és solanat.

A cikk írásakor egyébként 20 076 dolláron kereskednek a vezető kriptopénzzel.