Robert Kiyosaki megmondta a tutit: ezért omlik össze a gazdaság

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa, szegény papa című bestseller könyv szerzője, aki már jó régóta osztogatja befektetési és életvezetési tanácsait, ismét komoly kinyilatkoztatásokat tett. Ugye már egy ideje van szó egy komolyabb pénzügyi összeomlásról, főleg az Egyesült Államok vonatkozásában, de globálisan is. Kiyosaki szerint van néhány olyan faktor, amelyek egyértelműen hozzájárulhatnak ennek az összeomlásnak a bekövetkezéséhez. A három legfontosabb faktornak a most már influenszernek is nevezhető Kiyosaki a hiperinflációt, a központi banki digitális valutákat (CBDC) és az amerikai kormány viselkedését nevezte.

Kiyosaki továbbra is nagyon támogató a bitcoinnal

Bár az író, befektető értelmezésében a hiperinfláció nem az, amire mi gondolunk. Szerinte ugyanis az a valódi hiperinfláció, amikor a pénz vásárlóereje teljesen eltűnik. Kiyosaki véleménye szerint ez ellen a bitcoin vagy éppen arany és ezüst felhalmozásával lehet védekezni.

A CBDC-k körüli aggályokat valószínűleg nem kell bemutatni senkinek. A befektető úgy véli, hogy az amerikai jegybank FedNow nevű azonnali fizetési infrastruktúrája már ehhez kövezi ki az utat. És a CBDC tényleg megsemmisítheti az emberek magánélethez való jogát, ezért most kell befektetni szerinte bitcoinba vagy aranyba és ezüstbe, mert ahogy megjön a CBDC, a pénz teljesen értéktelenné válik. Végül a bestseller könyvet jegyző influenszer azt is megjegyzi, hogy szerinte az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal legutóbbi jelentése hazugság.

Ebben az amerikai kormány arról számolt be, hogy szeptemberben a legnagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban az idei évben. Kiyosaki szerint ez csak azért van, mert sokan két munkahelyen dolgoznak vagy részmunkaidőben. És a statisztika ilyen jellegű ferdítése nem segíti a kisvállalkozásokat, inkább egyfajta “marxista, szocialista, fasiszta” helyzetet teremt. Nem meglepő módon tehát Kiyosaki kifejezetten nem bízik az amerikai kormányban és a pénzügyi intézményekben sem. Viszont továbbra is erőteljesen propagálja a bitcoint, mint tartalékeszközt.