Saját wallet fejlesztésén dolgozik a Twitter

A közösségi oldal már több walletet is elfogad, de végre belekezdtek egy saját tárca fejlesztésébe.

A Twitter és a tárcák

A platformon már régóta több tárcát is használhatnak a csevegők, most azonban lehet, hogy egy újabb nagy dobásra készül a cég: állítólag saját wallet fejlesztésébe kezdett.

Egy Jane Manchun Wong nevű blogger szellőztette meg a hírt, aki már korábban is többször talált információkat egy-egy korai szakaszban lévő projekt kapcsán. Az esetek többségében Wong a nyilvánosság számára is elérhető programkódok alapján vonta le a következtetéseit.

 

A Twitter hallgat

A hírt ugyan hivatalosan még nem erősítették meg, de könnyen lehet, hogy hamarosan a cég is nyilatkozik majd az ügyben. A saját wallet ötlete Elon Musk fejében is megfordult a platform kapcsán. Korábban volt már rá példa, hogy a fejlesztők beelőzték a tech-milliárdost egy-egy ötlet megvalósítása kapcsán. Musk tervei között például szerepelt az, hogy a tweetek később is szerkeszthetők legyenek, és a fejlesztők október elejére elérhetővé tették az új funkciót. Musk meg törheti a fejét egy újabb (őrült) ötleten még a felvásárlás előtt.

Újabb lépés az “X” applikáció felé?

A cég részéről logikus lépés lenne egy saját tárca fejlesztése. Korábban a Twitter már több blokklánc alapú technológiát is elkezdett beépíteni a saját rendszerébe. Az első lépést még tavaly év végén a Tip jar funkció bevezetése jelentette. Később ezt követte a decentralizált applikációk integrálása, és legutóbb az NFT-k profilképként való alkalmazása is.

Egy saját tárca ezen kívül biztosan nagyon jól passzolna Musk “X” applikációról szőtt álmaiba is. Noha erről még csak keveset tudni, annyit sikerült eddig Musk nyilatkozataiból kihámozni, hogy az “X” egy több funkció kombinálásával létrehozott app lesz.

Addig is azonban Musknak még bőven akad dolga. A korántsem zökkenőmentes felvásárlási folyamat még nem zárult le, és a tech-zsenit ismerve könnyen jöhetnek még újabb váratlan fordulatok. Mindenesetre addig is elég jó ötleteket ad a Twitter fejlesztőinek.