Serena Williams a Sorare NFT fantáziajáték platformját népszerűsíti

A legfrissebb hírek szerint a közkedvelt NFT platform, a Sorare és Serena Williams, a négyszeres olimpiai bajnok teniszlegenda, partnerségre léptek. Az utóbbi hónapokban egyébként rengeteget hallani a fantáziafoci felület újabbnál újabb sikeres együttműködéseiről. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy a sportvilág berkeiben elismert személyiség, amilyen a teniszezőnő is, csatlakozik a projekthez. 

A hivatalos beszámoló szerint Serena Williams tanácsadói tisztséget fog betölteni a francia kriptostartup oldalán. Mellesleg a Sorare a kriptóban érdekelt focirajongók kedvenc platformjává vált időközben, ahol kedvükre cserélnek gazdát a leghíresebb focisták digitális kártyái. A focikártyák NFT formában elérhetőek és a gyűjtők a megvásárolt kártyáikat alkalmazva próbálhatnak ki különféle fantáziafoci játékokat.

Továbbá, a digitális NFT gyűjtemények platformja még a kriptoszektorban is kiemelkedő, mivel csupán egyetlen finanszírozási kör alatt 680 millió dollárt gyűjtött össze. A folyamat 2021 szeptemberében ment végbe és a SoftBank multinacionális holdingtársaság kezeskedett a sikerességéről. Emellett a Sorare több mint 1 millió felhasználóval rendelkezik, illeve jelen pillanatban összesen 230 sportcsapattal és futball ligával működik együtt.

A széleskörű terjeszkedés azonban csak most kezdődik s ebben fog segédkezni Serena Williams is. Célkitűzéseik szerint más sportágakban is képviseltetni akarják magukat, a női sportokat beleértve. Ezenkívül pedig a piaci jelenlétüket is meg szeretnék erősíteni Amerikában, valamint a sokféleséget is előre szeretnék mozdítani az NFT-k világában.

„Az NFT-kben meg van a potenciál arra, hogy elősegítsék az egyenlőség kialakulását és az egyes beruházások megvalósulását a női sportok világában. Úgy vélem, hogy a Sorare számottevő hatást fog gyakorolni a sportszórakoztatás jövőjére vonatkozóan”, nyilatkozta Williams.

Sorare Serena Williams

A Sorare térhódításba kezd

A projekt egész Európa-szerte nagy sikernek örvend, ahol a fantáziafoci aranykorát éli. Ezzel szemben az Amerikai Egyesült Államokban ennél sokkal szerényebb eredményeket produkál. A Sorare viszont ebbe nem szeretne beletörődni, így komoly erőfeszítéseket kíván tenni a tengerentúl leigázására.

„Az amerikai piac hihetetlenül nagy és rendkívül kompetitív, de biztosak vagyunk abban, hogy amit nyújtani tudunk az valóban különleges. A Sorare ötvözi a fantáziajátékok és az NFT-k előnyeit, így egy egészen páratlan élményt tudunk szolgáltatni mind a rajongóknak, mind a sportcsapatoknak.”