A ShapeShift 10 millió dolláros kockázati tőke finanszírozásból új tőzsdéket hoz létre

A népszerű kriptopénz kereskedéssel foglalkozó platform, a ShapeShift 10 millió dollár kockázati tőke finanszírozást gyűjtött össze. A forrást új kriptopénz tőzsdék létrehozására fordítják majd.

ShapeShift 10 millió dolláros finanszírozása

Már több mint 12 millió dollár kockázati tőkén ül a ShapeShiftA svájci digitális pénz tőzsdét Erik Voorhees alapította. A tőke injekciót az Earlybird kockázati tőke alap mellett további nagy kockázati befektetési társaságok biztosították, mint a Lakestar, a FundersClub, a Blockchain Capital, a Pantera Capital és az Access Venture Partners.

Ezek társaságok számos blokklánc technológiával kapcsolatos startupot és vállalkozást finanszíroztak már az elmúlt pár év során, így nem is csoda, hogy szerettek volna osztozni a ShapeShift sikerében.

Ezzel a legutolsó finanszírozási körrel, jelenleg a cég 12,8 millió tőkét gyűjtött eddig össze.

Bővül a ShapeShift

A nyilatkozatok szerint, a ShapeShift ebben az évben további két új tőzsdét indít majd el.

Az új forrást a cég a platform további növelésére fogja fordítani. Több munkavállalót vesznek majd fel és emelett bővítik az elérhető kriptovaluták körét is. A ShapeShift jelenleg 36 népszerű kriptopénz kereskedését teszi lehetővé a platformon. A bitcoin mellett természetesen elérhető az ether és a dash is.

Az azonnali átváltásnak köszönhetően az oldal rendkívűl népszerű a kriptoközösségben. Sőt, számos kriptopénzzel foglalkozó oldal integrálta a szolgáltatásaikat, mely révén a bitcoinon kívűl könnyen elérhetővé válik további altcoinok elfogadása is.

Erik Voorhees, a ShapeShift alapítója a kriptopénzek eddigi sikerét az alábbiakban foglalta össze.

“Amikor elindítottuk a ShapeShiftet, a digitális eszközök jövője még csak elméleti síkon létezett. Azóta a világ sokat változott, a digitális értékek számtalan formái jelentek meg. Ma már minden pillanatban megjelenik egy új alkalmazása a technológiának. Ahogy az információ is teljesen digitalizálódott, ma már az érték is digitálissá vált. A bitcoin pedig megtanította a hitetlenkedőnek, hogy hogyan. Az aranyláz megkezdődött.”

A ShapeShift sikerének története

Töretlen a bizalom a ShapeShift irányábaVoorhees 2014-ben indította útjára a platformot, miután eladta a SatoshiDice bitcoin kaszinót. Ez utóbbi 2013-ban 126 315 bitcoinért kelt el, akkori áron 11,47 millió dollárért.

Az elmúlt három év során a ShapeShift 50 000 bitcoin havi forgalmú tőzsdévé nőtte ki magát. A többi kereskedési oldallal ellentétben az adás-vételt teljesen közösségi alapokra helyezték, ahol a vételi és eladási megbízások közvetlenül össze vannak párosítva egy központosított rendszer segítségével. Az alap koncepciót számos kripto platform átvette. Közösségi finanszírozáskor, elsődleges pénz kibocsájtáskor előszeretettel használják a ShapeShift szolgáltatásait.