Kereskedni is lehet majd a játékbeli eszközökkel a SONY NFT-szabadalmának köszönhetően

Egy olyan szabadalmat nyújtott be a SONY, amely non-fungible tokeneket (NFT) is használ játékbeli mechanizmusként. Egy olyan „super-fungible token”-ről írnak, amelyben több játékbeli felszerelés is tárolható, de egy játékmenet alatt csak egyet lehet közülük kiválasztani.

A japán elektronikai óriás a jövőben NFT-t is használhat az általa gyártott játékokban. Február 29-én tették közzé azt a szabadalmat, amely egy „super-fungible token” fogalmat vezet be. Egy olyan rendszerről van szó, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy az összes játékbeli eszközüket egyetlen NFT-ben egyesítsék.

Új megközelítést használ a SONY NFT-szabadalma

A szabadalom szerint az egyes NFT-tokeneket saját blokkláncon tárolnák. A játékosoknak arra lesz lehetőségük, hogy egyszerre egy játékbeli eszközt válasszanak, miközben a többi zárolva marad a kiválasztott eszköz visszahelyezéséig. Ez olyan játékoknál lehet hasznos, ahol a játékos egyszerre csak egy eszközt tud felszerelni (fegyvert vagy ruházatot).

Az eljárást ezért is hívják super-fungible-nek, ugyanis nem csak egyetlen NFT-eszközt tartalmaz, hanem egy sor további dolog is elhelyezhető benne. Az NFT-kel a másodlagos piacokon is lehet majd kereskedni.

A SONY NFT-szabadalma alapján a rendszer további előnye az átjárhatóság lesz. Lehetőség lesz ugyanis arra, hogy egy adott játékban összegyűjtött eszköztárat egy másik játékba is átvihessék a játékosok.

A Sony 2022-ben már benyújtott egy NFT-vel kapcsolatos szabadalmat. Annak lényege akkor az volt, hogy egy adott eszköz történetét vissza lehessen követni, illetve hogy az emlékezetes pillanatokat és eredményeket fel lehessen vésni a blokkláncra.