Súlyos vizsgálattal néz szembe a Google

A 2016-os elnöki választásokba történő beavatkozás nyomán mind a Google, mind a Facebook alapos vizsgálatra számíthat. A brit választások lassan itt vannak, és sokan aggódnak amiatt, hogy a Google nagy mennyiségű téves információt szolgáltat a fogyasztóknak. A közelmúltban a Sky News felfedett minden olyan kérdést, amely erre mutat. A Google felkészül az antitröszt ügyekre is, amelyeket mind az USA-ban, mind az EU-ban kerülnek majd bevezetésre. Ezen problémák felmerülésének köszönhetően a Google részvények kereskedése az iFOREX-nél aktív és változékony volt.

A Sky News lerántja a leplet a félrevezető tájékoztatásról

A Sky News úgy véli, hogy a Google a félrevezető és összeesküvés-elméletek irányába tereli az embereket a YouTube-videók kiemelkedő elhelyezésével a keresési eredményekben. Ezt egy Sky News vizsgálat során fedezték fel, ahol a vállalat megállapította, hogy számos kiemelkedő YouTube videót helyeztek el az adott specifikus keresési eredmények között. A Sky News számos olyan keresési kifejezést talált, ahol a szélsőséges tartalmak és összeesküvés-elméletek kiemelten szerepeltek a Google eredményei között, amelyek közérdekű témákat is tartalmaztak. A Sky News szerinti eredmények megjelennek a Videók című mezőben, amelyet a Google bizonyos keresések első oldalára helyez, általában a legelső eredmények között. A vizsgálat és a Sky News Google felé történő figyelmeztetését követően, amely a YouTube-ot birtokolja, a keresési eredményekre a videó mező már nem jelenik meg a keresési kifejezés vagy más kapcsolódó kifejezések esetében. Aggodalomra ad okot, hogy ez a probléma fennmarad a 2020-as amerikai választásokon.

Az összeesküvés-elméletek köszönik, jól vannak

Az összeesküvés-elméletek a szavazó lakosságnak nagy szektorában továbbra is népszerű. Ez különösen igaz azokra, akik Donald Trump elnököt támogatják. Választókerületének számos tagja úgy véli, hogy az elnököt zaklatja a Demokrata Párt, és hogy a 2016-os választások orosz beavatkozásának kezdeti vizsgálatát egy összeesküvés hajtotta, aminek célja az elnök hivatalból való eltávolítása volt.

Antitröszt az Egyesült Államokban

Az amerikai tisztviselők az Alphabet antitröszt vizsgálatára készülnek, amely a Google anyavállalata és esetleg más szilícium-völgyi óriásoké is. Az USA kormánya információt gyűjt a hírekkel, az utazással és az online vásárlással kapcsolatban, míg a Google versenytársai dokumentumokat és adatokat készítenek elő az Igazságügyi Minisztériummal való találkozók előkészítése előtt. Számos vállalat állította, hogy a techóriás platformok illegálisan visszaélnek piaci erejükkel. Az utóbbi években némelyikük Európában befogadó közönséget talált, többnyire olyan helyeken, ahol a hatóságok a Google részére az állítólagos monopolisztikus gyakorlatok miatt bírságot szabtak ki. A Google bíróság elé szeretné vinni ezeket a vádakat. Most a riválisok egyre inkább összetartanak az Egyesült Államokban, ahol az antitröszt végrehajtók vizsgálják az antitröszt aggályokat a jelentősebb technológiai platformokon, amíg az Igazságügyi Minisztérium felkészül a Google-nyomozásra.

Az Antitröszt ügyvédek azt mondják, hogy bármiféle nyomozás évekig is eltarthat. A csatavonal már alakulóban van. A Journal beszámolója alapján a Google saját adataival és érveivel készül. A közelmúltban Washingtoni lobbitevékenységét is kivizsgálta azzal a szemlélettel, amivel szeretné megerősíti azt az üzenetet, hogy termékei elősegítik a versenyt és a fogyasztókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.