A svájci tőzsde saját blokklánc alapú kereskedési platformot fejleszt

Digitális eszközök kereskedésére alkalmas platformot fejleszt a svájci tőzsde.

A svájci tőzsde digitális eszköz kereskedésbe kezd

A svájci tőzsde leányvállalata a SIX pénteken jelentette be, hogy egy digitális eszközök kereskedésére szakosodott kereskedési platformot fejleszt a megosztott főkönyvi technológia segítségével.

A SIX Digital Exchange (SDX) teljes mértékben a helyi pénzügyi hatóságok felügyelete alatt áll majd, így a svájci pénzpiaci felügyelet (FINMA) és a svájci nemzeti bank (SNB) is ellenőrzi majd a tevékenységét.

A SDX kereskedési egysége egy biztonságos platformot biztosít majd a digitális eszközök kibocsátására és adás-vételére. Emellett a meglévő értékpapírok tokenizációjára is lehetőség nyílik. Sőt, az eddig nem kereskedő eszközöket is bevonhatják a kereskedésbe a tokenkibocsátások révén. A svájci tőzsde blokklánc alapú platformja várhatóan 2019 közepén indul majd el.

Thomas Zeeb, a SIX tőzsde igazgatója arról beszélt nyilatkozatában, hogy digitális eszközös számos kihívással állnak szemben, a szabályozás hiánya miatt pedig alapvetően hiányzik a bizalom. A biztonság kérdése ezért elsődleges a számukra, ezért különös hangsúlyt fektetnek majd a kereskedésen túl a letétkezelés biztonságára is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük