„Eltöröltük a svéd koronát, és helyette bevezettük a Bitcoint!” – olvasható a svéd szociáldemokrata párt Twitter oldalán

Ma reggel érdekes hírekre kelt fel a svéd nemzet. A szociáldemokrata párt, akik jelenleg a legnagyobbak és az ország kormányzatának élén állnak, bitcoint támogató üzeneteket kezdtek el kiposztolni Twitter oldalukra, jelentette a Sveriges Television AB. Hamarosan azonban kiderült: hackertámadásról volt szó.

A svéd szociáldemokrata párt Twitter oldalát ma reggel hackerek támadták meg, az eredmény pedig meglehetősen humorosra sikeredett.

Egyik első tweetjükben ugyanis rögtön a lényegre is törtek, és elkezdték a bitcoin promóciójukat.

Eltöröltük a svéd koronát, és helyette bevezettük a Bitcoint. Itt az ideje a vásárlásnak!” – olvashattuk az egyik első bejegyzésüket.

Itt azonban nem álltak meg: a párt nagyon hamar új nevet is kapott, és Szociáldemokrata Párt helyett nagyon hamar Bitcoin Demokratáknak vallották magukat. Még a logót is kifényesítették egy kicsit, és a szokásos piros logóra rábiggyesztettek egy csinos kis bitcoin jelet.

„Eltöröltük a svéd koronát, és helyette bevezettük a Bitcoint!” – olvasható a svéd szociáldemokrata párt Twitter oldalán

forrás: Expressen.se

Bitcoin reklám vagy csak a szociáldemokrata párt lejáratása?

A támadás, aminek elkövetőjét jelenleg is keresi a svéd rendőrség, igazán azért volt különös, mert semmi konkrét kiváltó okot nem lehetett kimutatni közben. Míg korábban azt láthattuk, hogy a hackertámadások során valamilyen átverés vagy malware promóját próbálták eljuttatni a támadók a nagyközönséghez, itt már nem olyan egyértelmű a támadás mögötti motiváció. Lehet, hogy szimplán egy lelkes bitcoinos áll a dolog hátterében – vagy valaki éppen csak le akarta járatni a svéd politikusokat.

A tweetek egyébként nem csak a bitcoinról és a kriptovalutákról szóltak, volt többféle megosztó és vitás fake news is. A marihuána legalizálásától kezdve a migráns ellenes üzenetekig volt minden, mint a búcsúban.

A kedvencünk (a bitcoinos tweeteket leszámítva) talán az volt, amikor arról jelentettek a hackerek, hogy a jelenlegi miniszterelnök, Stefan Lofven, visszavonul a politikai élettől, és inkább a katonasághoz csatlakozik.

A svéd szociáldemokrata pártnak stresszes reggele volt, míg nem szerezték vissza az irányítást a fiók felett. A többi párt azért valószínűleg jót nevetett rajta.