Szabadságra megy a BTCUSD? Három hónapos minimumon a volatilitás

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Március eleje óta nem járt ilyen alacsonyan a bitcoin – dollár árfolyam volatilitása.

A BTC 30 napos volatilitása 40%-ra esett, ami március hatodika óta a legalacsonyabb érték. A 60 napos volatilitás szintén esett, 52%-ra, ami március 11-ke óta a legalacsonyabb. A magas volatilitás hiánya mögött a 10 000+ vásárlók kifulladása, a BTC hálózati hashráta stabilizálódása 100 exahash fölött, a felezés okozta spekulációs/értékesítési hullám lecsengése és az általános piaci tanácstalansággal magyarázható.

A március 12-ei véres csütörtök óta 150%-kal kereskedik magasabban a bitcoin, majd jött a május 11-ei felezés, mi inkább jelentett egy ‘nem-eseményt’ még annak ellenére is, hogy a piaci és média szereplők igyekeztek egyfajta hájpot kreálni köréje ezzel is aktivitásra késztetni a piacokat. A felezést sokan a 10 ezer dollár végleges áttörésének is titulálták, ám helyette inkább csak gyenge próbálkozásokról írhatunk, stabilan a felezés óta nem tudott a pszichológiai határ fölött maradni a BTCUSD.

Azóta a tartomány pedig csak egyre szűkül, az utolsó napokra már 9900 – 9300 USD tartományra zárolt az olló és egyelőre nem látni a jelét, hogy döntő irányt venne fel az árfolyam.

A jövőt illetően kijelenthető múltbéli minták alapján, hogy az elhúzódó alacsony volatilitású környezet egyfajta startpont a gyakran brutális kitöréseknek és eséseknek. De ennek bekövetkeztére még várnunk kell, mivel a volatilitás ugyan alacsony, de nem abnormálisan az.

Február 15-kén tapasztalhattunk abnormálisan alacsony BTCUSD áringadozást, akkor az olló 32.84%-ra szűkült és ezzel esett egybe szintén február közepén, hogy az árfolyam 10 500$-ig emelkedett majd hullt 63%-ot a mélybe rövid 2 hét alatt.

A történelmi adatok alapján kijelenthető, amennyiben a volatilitás 35% alá esik, akkor szinte biztosra vehető, hogy a BTC következő lépése egy masszív emelkedés vagy bukta lesz.

Adding még van vagy 5 százalék előnyünk.

(Készült a CoinDesk és IntoTheBlock és a szerző egyéni meglátásai alapján, chartra használjátok árfolyam oldalunkat.)

(Borítókép: Pixabay)

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.