Száguld a PayPal a tőzsdéken a Bitcoin nyitás óta

Hétfőn rekordárfolyamot ütött meg a Nasdaq-on a PayPal (PYPL) részvényárfolyama és elérte a 223.16 dollárt. November 12-e óta, mikor is elindította a bitcoin és altcoin adásvételi és tárolási szolgáltatását az Egyesült Államokban, a fizetési óriás papírjai 17%-ot erősödtek.

A papírok megtáltosodása azután jön, hogy még októberben az utalási platform esést jelentett a negyedévi eredményében. Az októberi hirtelen nyitás a Bitcoinra és társaira azonban úgy tűnik jó hatással lesznek a PayPal ezt követő pénzügyi eredményére, hiszen már az indulást megelőző hetekben óriási érdeklődés jellemezte a kriptovaluta vásárlási bejelentést.

Egy friss jelentés szerint a PayPal befektetők ezentúl arra számítanak, hogy a “teljes kiskereskedelmi költés tovább gyarapodik az ünnepi vásárlási szezonban még a koronavírus-járvány idején is.” A pozitív hangulatot ossza Bryan Keane, a Deutsche Bank elemzője:

Egy nemrégiben végzett PYPL felmérésből kiderült, hogy a PYPL-felhasználók 54%-a érdeklődik a kriptovaluta kínálat iránt, és úgy látszik, már eddig is magas az érdeklődés mutatkozott. Még erőteljesebb trend, hogy a kriptográfiai eszközök használói a PYPL kereskedelmi portáljait is elkezdik látogatni, ami magasabb ügyfél-elköteleződéshez és több bevételtermelő tranzakcióhoz vezet.

2021-től jön a full PayPal támogatás a kriptókra

A bitcoin, bitcoin cash, litecoin stb. támogatás pedig nem csak globális elfogadást és coin vásárlást jelent a PayPal ügyfeleknek, hanem elfogadást a több mint 28 milliós PayPal kereskedői hálózaton, mint fizetési mód. És amennyiben nem csak digitális pénzügyi eszközökön alapuló IOU-król lesz szó, akkor az elfogadás tovább hajthatja a coinok iránti keresletet és természetesen a PayPal bevételeit.

A PayPalon keresztül érkező idei vásárlások, az intézményi Grayscale és a tőzsdén jegyzett MicroStrategy BTC befektetésekkel már önmagukban tetemes kínálati szűkösséget eredményeztek a BTC-nél. Friss jelentések szerint csak a PayPal és Square maga mintegy 10%-os kínálati deficitet okozott a frissen bányászott bitcoinok piacán, így nem is csoda – szemben 2017-tel -, hogy a BTC dollárárfolyama lazán tartja a mindenkori árfolyamcsúcshoz közeli 19.000$+ árat.

Az egyetlen probléma a PayPal kriptovaluta szolgáltatásával a felügyeleti résznél akad. Ahogy a Revolut és az eToro se, úgy a PayPal se engedi kiutalni a megvásárolt kriptovalutákat az ügyfeleknek a platformjáról, ami szöges ellentétben áll a kriptovaluták genezis missziójával, ami egy globális, inkluzív digitális fizetőeszközt és eszközosztályt jelent anélkül, hogy egyetlen központi pénzügyi szolgáltatóra vagy hitelintézetre is rá kellene szorulni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.