Száguld a PayPal a tőzsdéken a Bitcoin nyitás óta

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hétfőn rekordárfolyamot ütött meg a Nasdaq-on a PayPal (PYPL) részvényárfolyama és elérte a 223.16 dollárt. November 12-e óta, mikor is elindította a bitcoin és altcoin adásvételi és tárolási szolgáltatását az Egyesült Államokban, a fizetési óriás papírjai 17%-ot erősödtek.

A papírok megtáltosodása azután jön, hogy még októberben az utalási platform esést jelentett a negyedévi eredményében. Az októberi hirtelen nyitás a Bitcoinra és társaira azonban úgy tűnik jó hatással lesznek a PayPal ezt követő pénzügyi eredményére, hiszen már az indulást megelőző hetekben óriási érdeklődés jellemezte a kriptovaluta vásárlási bejelentést.

Egy friss jelentés szerint a PayPal befektetők ezentúl arra számítanak, hogy a “teljes kiskereskedelmi költés tovább gyarapodik az ünnepi vásárlási szezonban még a koronavírus-járvány idején is.” A pozitív hangulatot ossza Bryan Keane, a Deutsche Bank elemzője:

Egy nemrégiben végzett PYPL felmérésből kiderült, hogy a PYPL-felhasználók 54%-a érdeklődik a kriptovaluta kínálat iránt, és úgy látszik, már eddig is magas az érdeklődés mutatkozott. Még erőteljesebb trend, hogy a kriptográfiai eszközök használói a PYPL kereskedelmi portáljait is elkezdik látogatni, ami magasabb ügyfél-elköteleződéshez és több bevételtermelő tranzakcióhoz vezet.

2021-től jön a full PayPal támogatás a kriptókra

A bitcoin, bitcoin cash, litecoin stb. támogatás pedig nem csak globális elfogadást és coin vásárlást jelent a PayPal ügyfeleknek, hanem elfogadást a több mint 28 milliós PayPal kereskedői hálózaton, mint fizetési mód. És amennyiben nem csak digitális pénzügyi eszközökön alapuló IOU-król lesz szó, akkor az elfogadás tovább hajthatja a coinok iránti keresletet és természetesen a PayPal bevételeit.

A PayPalon keresztül érkező idei vásárlások, az intézményi Grayscale és a tőzsdén jegyzett MicroStrategy BTC befektetésekkel már önmagukban tetemes kínálati szűkösséget eredményeztek a BTC-nél. Friss jelentések szerint csak a PayPal és Square maga mintegy 10%-os kínálati deficitet okozott a frissen bányászott bitcoinok piacán, így nem is csoda – szemben 2017-tel -, hogy a BTC dollárárfolyama lazán tartja a mindenkori árfolyamcsúcshoz közeli 19.000$+ árat.

Az egyetlen probléma a PayPal kriptovaluta szolgáltatásával a felügyeleti résznél akad. Ahogy a Revolut és az eToro se, úgy a PayPal se engedi kiutalni a megvásárolt kriptovalutákat az ügyfeleknek a platformjáról, ami szöges ellentétben áll a kriptovaluták genezis missziójával, ami egy globális, inkluzív digitális fizetőeszközt és eszközosztályt jelent anélkül, hogy egyetlen központi pénzügyi szolgáltatóra vagy hitelintézetre is rá kellene szorulni.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.