Magához tért a bitcoin, szárnyal a bitconnect árfolyama

Szárnyal a bitconnect, egy kevésbé ismert altcoin árfolyama és a bitcoin is magára talált, az elmúlt hét során sikerült 1000 dollár felett maradnia.

Úgy tűnik magához tért a bitcoin árfolyam

Több letörési kísérlet után úgy néz ki a bitcoin árfolyama nem esik tovább és megáll a lefelé irányuló trend. Az 1000 dollár erős támasznak bizonyult  az utóbbi hetekben és sokat nem tudott a bitcoin árfolyama ez alatt időzni. Sőt, az elmúlt hét során napról napra erősödött a bitcoin, március vége óta jelentős növekedést könyvelhetett el az árfolyam. A múlt hét eleje óta 970 dollárról felfelé oldalazgatva mára már 1100 dollár fölé emelkedett az árfolyam.

Egyre erősebb a vételi nyomás a bitcoinon, ami megfordította a trendet. A következő ellenállás 1200 dollárnál van, ha ezt sikerül áttörnie az árfolyamnak, akkor további emelkedési potenciál is elképzelhető a közeljövőben.

Szárnyal a bitconnect árfolyama

A bitconnect árfolyama március utolsó hetében kezdett kikacsintani az 1-2 dollár közötti árfolyamsávból. Március 25-én 4,4 dollárig erősödött az árfolyam, azonban pár óra alatt visszakorrigált a korábbi 2 dolláros szintre. Azóta azonban stabil növekedési pályára ált az altcoin ára. Emelkedő forgalom mellett már 6 dollár felett lehet bitconnecttel kereskedni. Az altcoin ezzel betört a top 20 altcoin közé.

A bitconnect 2016 utolsó negyedévében indult útjára, azóta a piaci kapitalizációja már eléri a 10 millió dollárt. A scrypt alapú altcoinból összesen 28 millió darab kerül majd forgalomba, melynek ára a piaci mechanizmusokra van bízva.

Szárnyal a bitconnect

Kifulladt a litecoin menetelése

A litecoin múlt heti menetelése végül 8 dollár felett fulladt ki. Az árfolyam március végén lőtt ki a 4 dolláros bebetonozottnak tűnő szintről, mely múlt hét elején 6 dollárig, majd azóta egészen 12 dollárig erősödött. Úgy tűnik azonban az emelkedés idáig tarott. A litecoin ára először 9 dollárig korrigált vissza, majd innen fokozatosan kezdett el lefelé csorogni 8 dollárig, itt azonban megállt a csökkenés.

A litecoin piacán az áremelkedés hatására érezhetően megnőtt a forgalom, mely az altcoin további erősödését is segítheti a jövőben.

Kifulladt a litecoin

Az ethereum és a dash továbbra is gyengélkedik

Miután elérte március végén az 50 dollárt az etherum ára, onnan nem tudja feljebb tornászni magát az árfolyam, tulajdonképpen két hete oldalazásban van a második legnagyobb kriptopénz ára. Egyelőre a 45 dollár erős támasznak látszik, azonban ha tovább próbálkozik a letöréssel az árfolyam, könnyen negatív spirálba kerülhet az ethereum ára rövidtávon.

Oldalazik az ethereum

A dashnek a 80 dolláros ellenállás túl nagy falatnak igérkezett, innen visszapattant az árfolyam és továbbra is a 75-80 dolláros sávban oldalazik tovább. A március közepi 110 dollártól már messze jár a dash kereskedése, szépen napról napra csökken az árfolyam fokozatosan csökkenő kereskedési forgalom mellett. Bár többször is bepillantott 70 dollár alá a dash ára, egyelőre mindig sikerült visszatornásznia magát az utóbbi napokban. Meglátjuk, hogy ez meddig tart ki a következő napokban és hetekben.

Hol van már a 100 dolláros dash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.