Vezető szaúdi bank még az évben bevezeti a RippleNetet

A szaúd-arábiai National Commercial Bank az ázsiai, észak-amerikai nemzetközi intézményi tranzakciók olcsó és gyors lebonyolítása végett döntött a bevezetés mellett.

Ripple, a bankok blokklánc protokollja

A szerződésben foglaltak alapján az NCB a RippleNetet fogja használni más banki intézményekkel történő tranzakciók lebonyolítására, ami közismert gyors és transzparens nemzetközi fizetési rendszeréről.

A bank Szingapúrban kezdi bevezetni a szolgáltatást és fokozatosan teszi elérhetővé észak-amerikai és ázsiai ügyfelei számára, áll a Finance Magnates cikkében.

Az AlAhli Bankként is ismert NBC-t 1953-ban alapították és Szaúd-Arábia Vörös-tenger menti nagyvárosában, Dzsiddában van a székhelye. Több mint 400 fiókkal rendelkezik Szaúd-Arábiában és 5.4 millió ügyfele van világszerte.

Vendégmunkásokra tervezve

A Ripple protokollját a kezdetekben a nemzetközi utalások gyors és olcsó feldolgozására fejlesztették ki és pontosan emiatt lát benne fantáziát a szaúdi bank is: Szaúd-Arábia lakosságának 30 százaléka és a teljes munkaerő 80% százaléka külföldi, akik havi szinten utalnak haza pénzt Indiába, Fülöp-szigetekre, Bangladeshbe stb. családjaik támogatására.

A vendégmunkások többsége az építőiparban dolgozik és a Ripple adatai szerint csak 2016-ben 37 milliárd dollárt utaltak haza mialatt mindössze 306 millió dollár érkezett a sejkségbe (2017. novemberi adat a Világbankól). A Trading Economics frissebb adatai szerint 2018 első negyedévében 8.5 milliárd dollár hagyta el az országot.

A Financial Times információi szerint a vendégmunkások tömegesen hagyják el az országot a trónörökös Mohammad Bin Szalman reformjai következtében, aki az évben új munkaerőpiaci és adózási törvényeket vezetett be. Az új szabályozások a trónörökös modernizációs törekvéseit szolgálják, hogy visszatereljék a bennszülött állampolgárokat a munkaerőpiacra és csökkentsék a gazdaság függőségét az olajbevételektől. Hozzá kell tenni, az eddig reformok nem túl eredményesek, mivel a munkanélküliség rekordszinten áll.

A reformok hatására valóságos exodus indult meg a vendégmunkások között, akiknek a száma 10.2 millió fő volt Szaúd-Arábiában 2018. első negyedévében.

Mi az a RippleNet?

A RippleNet a Ripple fizetési hálózata és két komponense van, az xCurrent és az xRapid. Eddig több mint 100 bank és fizetési szolgáltató használja vagy kísérletezik vele. 2018 februárban indiai, brazil, kanadai, kínai és szingapúri intézmények léptek partnerségre a céggel, az UAE Exchange, az egyesült arab emírutásoki tőzsdével egyetemben, ami állítólagosan az 575 milliárd dolláros globális utalási piac 6.75%-át felügyeli.

Szaúd-Arábia nemzeti bankja korábban szintén tesztelte a cég xCurrent platformját. A Ripple kriptopénz eközben sorozatos támadások célpontja. Egyrészt szakértők szerint semmi haszna nincs a cég banki ökoszisztémájában, másrészt több per tárgyát is képezi az Egyesült Államokban, mialatt az amerikai értékpapír és tőzsde bizottság sokáig kétségbe vonta legitimitását, mint hasznossági token és helyette, mint értékpapír token klasszifikálná.

Ha úgy érzed fontos a munkánk, kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük