Szilveszterezz a metaverzumban az idén!

A világszerte számos érdekeltséggel rendelkező Jamestown ingatlanbefektető cég és a digitális ingatlanban utazó Digital Currency Group (DCG) közös projektbe fogott, melynek eredményeként akár Te is részt vehetsz az idei new yorki szilveszteri bulin a Times Square-en. Nem kell azonban észvesztve előkeresni az útleveleket, mert a buli a metaverzumban lesz.

A digitális építkezés

A két globális cég Decentralandban közösen építtette meg a Times Square egyes szám alatti épületének virtuális változatát a GrowYourBase and MetaVenture Studios közreműködésével. A virtuális helyszín 170 parcellát foglal el Decentralandon és öt épületből áll, melyek mind különböző karakterrel és funkciókkal bírnak. A MetaFest 2022 elnevezésű virtuális szilveszteri bulihoz kell is a “hely”, hiszen a résztvevőket rengeteg programmal várják, többek között nagyszabású virtuális játékokkal, zenei és egyéb szórakoztató műsorokkal, NFT kiállításokkal és VIP szobákkal. A buli keleti parti idő szerint este 11-kor kezdődik és hajnalig tart majd.

Mindeközben a valóságban

A Times Square egyes szám alatti épülete előtt a szervezők már 1907 óta rendezik meg a hagyományos újévi visszaszámlálási ünnepséget. A járványt megelőzően rendszeresen 58000 fős tömeg gyűlt itt össze szilveszterezni, ám a jelenlegi korlátozásokhoz a szervezőknek is alkalmazkodniuk kellett. Az egyre romló járványügyi helyzet miatt az idén mindössze tizenötezren nézhetik majd ahogy az újév beköszöntét jelző gömb leér a rúd alján a 2022-es számhoz.

Virtuális terjeszkedés

A többek között a Times Square egyet is birtokló Jameson vezetősége ezért döntött úgy, hogy a metaverzumban is megszervezik az idei bulit. Ahogy a Jameson igazgatója, Michael Phillips, fogalmazott a metaverzumban való megjelenésük fontos mérföldkő a cég hosszú távú digitális stratégiájában. Mint mondta az ingatlanok esetében mindig számolni kell a fizikai korlátokkal amit azok méretei illetve az elérhetőségük határoz meg. A digitális világban azonban ezek a korlátok nem léteznek, így kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a meglévő ingatlanjaikat a metaverzumon keresztül minél szélesebb közönség számára is elérhetővé tegyék.