300 cég kért Szingapúrban kriptokereskedési engedélyt, az Alibaba és a Google is

A Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) több mint 300 fizetési és kriptotőzsdei engedély iránti kérelmet kapott, köztük az Alibaba és a Google kérelmét.

A vállalatok a Payment Services Act (fizetési szolgáltatásokról szóló törvény) alapján pályáznak, amely átfogó szabályozási keretet biztosít a digitális eszközökkel kapcsolatos tevékenységeket végzők számára, beleértve a fizetéseket és a kereskedést is.

A MAS azon dolgozik, hogyan lehetne felgyorsítani a kérelmezési folyamatot – mondta a hatóság pénzügyi technológiai vezetője, Sopnendu Mohanty a Bloombergnek adott interjúban.

“Nekünk nincs Szilícium-völgyünk, de mindent megteszünk, ami tőlünk telik” – mondta Mohanty. “Az ország által kiépített környezet lehetővé teszi, hogy ezek a fintech szereplők megtalálják a lehetőségeket, és láthassák, hogy a korai ötleteik hosszú távon valódi értékké válnak-e.”

A MAS törekvései központi szerepet játszanak abban, hogy Szingapúr megerősítse pozícióját globális pénzügyi központként, ahol a hagyományos bankok és a technológiai cégek versenyeznek a fogyasztók és a vállalatok számára nyújtott szolgáltatásokért. Mohanty részt vett olyan erőfeszítésekben, mint a Partior, a JPMorgan Chase & Co., a Temasek Holdings Pte. és a DBS Group Holdings Ltd. közös vállalkozása, amely egy új blokklánc-alapú platformot hoz létre a fizetések, a kereskedés és a deviza elszámolás számára. Emellett a határokon átnyúló fizetési infrastruktúrát is szeretnék kiterjeszteni, amely Thaifölddel már elindult, lehetővé téve, hogy a két ország lakosai szinte azonnal pénzt mozgathatnak mobiltelefonjuk használatával a kormány által támogatott rendszereken keresztül.

Kriptovaluták és engedélyt kérő vállalatok

Mohanty elmondta, hogy a thaiföldi kapcsolat megteremtésével India is a középpontba került. Délkelet-Ázsia más országai, például Malajzia és Indonézia, valamint távolabbi országok, például Afrika is követhetik.

Eközben a MAS a fizetési és kriptotőzsdei szolgáltatások működtetésére vonatkozó engedélyeket dolgozza fel, mondta Mohanty. Több mint 300-an nyújtottak be kérelmet. A MAS-engedélyeket kérő prominens cégek között van az Alibaba, a Binance és az Alphabet is.

Szingapúr és magánszektora komoly lépéseket tett eddig is a kriptovaluták felé, például azzal, hogy a DBS Private Banking elindította Ázsia első banki háttérrel rendelkező megoldását a kriptovaluták számára. Ugyanakkor a kormány többször is figyelmeztette polgárait a bitcoin és az altcoinok kereskedésével kapcsolatos kockázatokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük