Szorul a hurok, a Binance nem fogad új brit felhasználókat

A Binance vezető kriptovaluta tőzsde bejelentette, hogy mostantól senki sem hozhat új fiókot létre az Egyesült Királyságban.

A jelentések szerint a vállalat döntése az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozó hatósága nyomására történt. A szabályozási változások ugyanis újabb kihívás elé állították a Binance-t, mivel a pénzügyi promóciós szabályok mostantól a kriptovaluta szolgáltatókra is kiterjednek.

Az új előírások értelmében minden kriptoplatformnak egyértelmű kockázati figyelmeztetéseket kell bevezetnie, szigorú technikai szabványoknak kell megfelelnie. Továbbá minden kommunikáció kizárólag az FCA jóváhagyásával történhet. A szabályok be nem tartása súlyos szankciókkal, pénzbírsággal, de akár jogi következményekkel is járhat.

A Binance a Rebuildingsociety.com peer-to-peer platform szolgáltatásait vette igénybe, hogy jóváhagyják a vállalat marketing és kommunikációs anyagait. Az FCA azonban nemrégiben elrendelte az összes korábbi jóváhagyás visszavonását. A Binance válaszul közölte, együttműködik a hatóságokkal, hogy a felhasználók számára ne okozzon gondot a változás.

A szigorú megfelelési előírások és a brit felhasználók regisztrációjának elutasítása rátesz egy lapáttal a Binance nem túl fényes helyzetére. A vállalat ugyanis több jogi vitába is keveredett az Egyesült Államokban és Kanadában, miközben az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot folytat. Az FCA korábban óva intette a fogyasztókat a Binance szolgáltatásairól, és aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tőzsde komplex szervezeti felépítése miatt nem képes a szabályoknak megfelelően működni.

Kapcsolódó cikkeink: