Szövetkeznek Amerikában a gyógyszergyártók a visszaterhelések kezelésére

A Pfizer és más vezető gyógyszergyártók egy blokklánc hálózat kifejlesztése mellett döntöttek az Egyesült Államokban a visszaterhelések kezelésére.

A McKesson, AmerisourceBergen, Premier és Pfizer közösen megalapították a MediLedger Project Contracting és a Chargebacks munkacsoportokat.

A MediLedger, a san franciscoi blokklánc technológia vállalat Chronicled kezdeményezése és lényege, hogy elosztott főkönyvi technológia használatával csökkentse a gyógyszeripari költségeket és fejlesszen adatmegosztási eljárásokat egy közös hálózaton. A megoldás ígérete, hogy automatizálni fogja a szerződésegyeztetéseket és a visszaterhelési procedúrákat.

A törölt és vitatott tranzakciók esetén gyakran visszaterheléshez kell folyamodnia a beszállítóknak. A visszaterhelések egy gyakran előforduló procedúra a gyógyászati ellátási láncok mentén az Egyesült Államokban. Általában a beszállítók, ügyfelek és bankok mellett gyakran kormányzati programoknak és magánbiztosítóknak is konfirmálniuk kell a visszaterheléseket, ami extra adminisztrációs terhet ró a tranzakciókban érintett szereplőkre.

A sajtóközlemény szerint a szövetség már sikeresen tesztelt egy blokklánc protokollt a gyógyszerértékesítés területén.

A blokkláncok az egészségügy is kezdenek elterjedni. Szintén az Egyesült Államokban a vezető egészségügyi adatszolgáltató HMS Technologies (HMS) bejelentette, integrálni fogja a Solve.Care blokklánc platformját a szövetségi információtechnológiai kezdeményezései közé. Segítségével csökkenthetővé válik a kormányzati egészségügyi költség és javítani fogja a szervezetek közötti interoperabilitást és hozzáférhetőséget.

Dél-Koreában a Gil Medical Center partnerségre lépett az orvosi adat piactér Longenesis-sel, hogy blokklánc-alapú adatkezelési megoldást fejlesszenek. A partnerségtől újfent elsősorban hatékonyságnövekedést várnak az adatgyűjtés során, de erőssége lesz a transzparens beteginformáció kezelés és az effektív orvosi kutatási támogatás.