Sport és kriptotér kéz a kézben: Szövetségre lépett az Algorand és a FIFA

A FIFA működése során nem ez lesz az első alkalom, hogy egy kriptocéggel köt egyezséget. Korábban egy közleményben jelentették be, hogy a Crypto.com lesz az idei futball bajnokság kizárólagos kriptokereskedési platformja.

Megállapodtak az Algoranddal

Most azonban egy hosszabb távú együttműködésbe vágott bele a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség. A szövetség tegnap jelentette be, hogy partnerkapcsolatra lép az Algoranddal. A környezetbarát blokklánc technológiát használó cég lesz a FIFA hivatalos blokklánc platformja.

Az együttműködés több területre is kiterjed majd. Az Algorand biztosítja majd a technikai hátteret a FIFA projektjeihez. Ennek első lépéseként az Algorand lesz a szövetség hivatalos blokklánc platformja és a ők biztosítják majd a blokklánc-alapú walletet is a szövetség számára.

Ezen felül a blokklánc platform lesz az Ausztráliában és Új-Zélandon megrendezésre kerülő 2023-as FIFA Női és Világbajnokságának hivatalos szponzora is. Emellett még Észak-Amerikában és Európában is regionális támogatóként működik majd közre a 2022-es katari világkupa bajnokság során.
Az egyezség értelmében a FIFA széleskörű média megjelenést biztosít majd a platformnak, reklám felületek biztosításával és promóciós lehetőségekkel.

A hosszabb távú tervek között több projekt is szerepel. A platform fejlesztői a szövetség segítségére lesznek majd a digitális eszközökkel és digitális tartalmakkal kapcsolatos stratégia kidolgozásában illetve annak megvalósításában is.

Mindkét félnek az innováció útján

A felek nagy várakozással tekintenek az együttműködésre. Gianni Infantino, a FIFA elnöke úgy nyilatkozott, hogy a megállapodás révén a szövetség ismét bebizonyította az innováció melletti elköteleződését. Az új bevételek révén a jövőben is biztosítva lesz, hogy újabb befektetések révén tovább emeljék a foci színvonalát. Mint mondta:

Várakozással tekintek az Algoranddal kötött hosszú és gyümölcsöző együttműködés elé.

Az üzleti főigazgató, Romy Gai, még hozzátette, hogy a megállapodás révén a FIFA végre belép a blokkláncok világába. Az újítás révén fantasztikus lehetőségek válnak elérhetővé a szövetség számára, amelyek elérésében az Algorand ideális partnerük lesz.

Az Algorand alapítója, Silvio Micali, is mérföldkőként tekint a partnerségre. Véleménye szerint a világszerte legismertebb és legelismertebb sport szervezettel közös együttműködésben a blokklánc végre megmutathatja a világnak, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne.

A kép forrása: www.algorand.com