Közös kriptotárcát tervez a Visa és a Tangem a mindennapi fizetések elterjedéséért

A Tangem AG egy 2017-ben alapított, svájci székhelyű kriptovaluta-vállalat, mely intelligens kártyák formájában kínál hardveres tárolási megoldásokat a digitális eszközök, mint például a Bitcoin és egyéb kriptovaluták tárolására és kezelésére. A Tangem kártyái a fizikai bankkártyákhoz hasonlítanak, de egyedi chipet tartalmaznak, mely kizárólagos ellenőrzést biztosít a felhasználók számára.

A vállalat most a Visa-val együtt jelentette be közös kriptotárcáját, mely ötvözi a bankkártyák kényelmét a kriptovaluták biztonságával, ezzel forradalmasítva a mindennapi fizetési megoldásokat.

Együttműködés a Tangem és a Visa között

A Tangem AG hivatalos X-felületén jelentette be, hogy együttműködésre lépnek a Visa-val, a világ vezető bankkártya-kibocsátó cégével egy új generációs fizetési technológia megalkotása céljából. A Tangem Pay lehetővé teszi a Tangem-felhasználók számára, hogy közvetlenül a kriptotárcájukból fizethessenek minden Visa-elfogadóhelyen Európa szerte.

A hagyományos letétkezelési megoldásokkal ellentétben a Tangem kártyája egy privát kulcsot ágyaz be a chipbe, ezzel biztosítva a felhasználók kizárólagos ellenőrzését az eszközök felett. A fizetési terminálokon és online vásárlások esetében is hatékony tranzakciókat eredményez a fúzió, mely a kezdetben B2C, vagyis a közvetlenül a fogyasztók számára történő értékesítés keretein belül lesz elérhető.

Széleskörű támogatás

A tízéves tapasztalattal sem rendelkező Tangem hamar vezető blokklánc-alapú megoldásokat kínáló cég lett világszerte. Az egyszerű használat, a biztonság és a hordozhatóság mellett a Tengem-kártyák többfunkciósok is, mivel nemcsak tárolásra, hanem tranzakciók lebonyolítására is használhatók. A vállalat mintegy 6000 digitális eszközt támogat, és világszerte már több mint egymillió kártyát állított elő.

A Tangem Pay mindemellett bármely kriptotárcához csatlakoztatható, mint például a MetaMask, a Ledger, vagy éppen a Trust Wallet. A Visa-val való együttműködés pedig új szintre emeli a már eddig is dinamikusan fejlődő vállalatot, mivel az amerikai bankkártya-kibocsátó másodpercenként 24 000 tranzakciót képes lebonyolítani szinte azonnali jóváhagyási idővel, ezzel jelentős konkurenciát biztosítva a legnagyobb kriptovaluta-ökoszisztémák számára is.