Technikai elemzés: BNB/USD (+31,63%) és BNB/BTC (+27,65%)

A Binance Coint egy alvó óriáshoz tudnánk hasonlítani, amely, ha felébred, komoly százalékmozgásokkal kecsegtethet. A novemberi hónap vége egyelőre nagyon jól néz ki mind az USD mind a BTC páron.  Az idei évben már láttuk a BNB-t mélyponton 14,23 dolláron, amiből éledezik és jelenleg 18,79 dollárra tornászta fel magát.

Technikai elemzés BNB/USD

Az elemzést kezdjük egy érdekes csatornával, amely megfigyelhető a fent említett páron. A jelenlegi érme értéke 18,79 dollár. A mellékelt ábra megvizsgálása után arra következtetek, hogy a BNB ármozgása pozitív irányban folytatódik, az ábrán megfigyelhető a berajzolt csatorna. Ebből kiindulva a komolyabb ellenállásba 21,5 – 22,8 dollár között ütközünk.

Technikai elemzés: BNB/USD (+31,63%) és BNB/BTC (+27,65%)

Egyértelmű, hogy a támaszvonal ennél az érménél a tőkeáramlással arányosan lopakodik felfelé … 18 dollárról jelenleg 18,79 dollárnál alakult ki a komolyabb támaszvonal. Személy szerint a BNB értékének növekedését az elemzésemből kiindulva 38-40 dollár környékéig várom.

Amennyiben megvizsgáljuk az elmúlt 3 év ármozgását a BNB/USD páron az ABC ciklus mintáit fedezhetjük fel, amit a mellékelt ábrán be is rajzoltam. Ezen mintából kiindulva az elemzés időpontjában a C hullámon “utazunk”. A B hullám képviselte a mélypontot, a nyári árcsökkenést 14,23 dollárra. Ezen támaszvonalról viszont elrugaszkodtunk 31,63%-ot felgombolva a jelenlegi 18,79 dollárra.

Technikai elemzés BNB/BTC

A szituáció ezen a páron is kecsegtetőnek tűnik.

  • A mellékelt ábrából kiindulva a fő érvem a BNB növekedésére a Bitcoinnal szemben az előző ciklus. Látható és leolvasható az ábrából a BNB reakciója a BTC mozgására. Az előző ciklusban nagyobb hullámok fedezhetők fel, itt konkrétan a gyertyák közötti nagyobb területekre gondolok.

  • A következő érv a növekedés mellett, hogy a Binance érméjének értéke már rég magasabbnak kellene lennie… a növekedésbe azonban bekavart az októberi mélyrepülés (okt. 25.-26.), amikor a Bitcoin 2000 dollárral gyengült. Napjainkban a BTC értéke 200-300 dollárokat erősödik/gyengül, ami teljesen megfelel a BNB-nek és szépen lopakodik a csatornájában az újabb ellenállási pont felé. Későbbiekben várható a csatornából kitörés, az ellenállási pont átszakítása, amely szebb napokat ígérhet. Vigyázzunk azonban, hisz a 23 472 szatosi komoly ellenállást képez. Jelenleg megvan mindkét mélypontunk, de a FIBO még a felénél sem tart. Az RSI kezd kritikus szintre lépni, de a növekedés az ellenállás vonaláig több mint valószínű. Ezt azonban gyors csökkenés fogja követni, majd nagy levegő és újra megpróbáljuk áttörni az ellenállási pontot.
  • Tanács a napi kereskedőknek: figyelni kell a BNB ármozgását és koncentrálni a heti támaszvonal értékére. Ezen támaszvonal egyben az egész csatorna támaszvonala is, így 22000 satnál komolyabb árnövekedés várható.

Tanács

Az elmúlt időszakban végre rehabilitálódik a kriptók világa a nyári mélyrepülés után. Nemcsak a BNB és BTC, a többi altcoin is szebb jövő elé nézhet. Most a bikákon a sor, akik a sikereink kovácsai lehetnek, de előbb pár gátnak át kell szakadnia és a támaszvonalat jóval feljebb kell tornázni.