A Telegram feladta a TON-ért folytatott harcát

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Telegram vezetősége hosszú bírósági ügy után úgy döntött, feladja a Telegram Open Network-ért (TON) folyó jogi küzdelmét az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) korábbi döntésével szemben.

Visszavonta fellebbezését a Telegram – egyelőre vége a TON ügyének

Pénteken a bíróságra is beadott hivatalos irat alapján a Telegram visszavonta korábbi fellebbezését a TON blokklánc projekt felfüggesztésének ügyével kapcsolatban. A bírósági ügynek, melyet az amerikai tőzsdefelügyelet tavaly októberi döntése után indított a Telegram, ezzel egyelőre úgy tűnik, vége szakad.

A dokumentum alapján a két fél megegyezett az ügytől való elállásról – ami azt is jelenti, hogy bár jelenlegi állás szerint a Telegram feladta a SEC döntésének harcolását, de a jövőben még van lehetősége újrakezdeni ezt.

Néhány héttel az indulás előtt állították le a TON projektjét

A TON bírósági története tavaly októberben indult, amikor is a SEC leállította a TON projekt gram token eladásait. Az eladások már kora 2018-ban elkezdődtek, és összesen több mint 1,7 milliárd dolláros összeget tudtak összeszedni a leállás előtt. A 2,9 milliárd eladott gram tokenből mind amerikai, mint külföldi befektetők is részesültek.

A Telegram feladta a TON-ért folytatott harcát

Az októberi döntést, mely során a SEC az amerikai értékpapírokkal kapcsolatos törvényekre hivatkozva felfüggesztette a projektet, természetesen a Telegram azonnal a bíróságon támadta meg, hiszen a SEC döntése mindössze néhány héttel a projekt indulása előtt történt meg. A bírósági ügy hosszú hónapokon keresztül mindkét fél részéről főként írásban zajlott, mindössze egy meghallgatással kiegészítve, azonban az ügyben ítélkező bíró, Kevin Castel végül a SEC tiltásának adott igazat. Erre a döntésre reagálva adta be végül a Telegram a fellebbezést – és ennek a fellebbezésnek visszavonását jelentették be most. Pavel Durov CEO május 12-én a Telegram oldalán egy bejegyzésben már bejelentette, hogy a projekt fejlesztését leállítják, így a hír azért nem volt teljesen meglepetésszerű.

A nem amerikai befektetők ezzel a fordulattal most két lehetőséget kaphatnak befektetésük visszaszerzésére. Egy korábbi szerződés módosítás alapján most pénzük 72%-át kaphatják vissza, vagy dönthetnek úgy, hogy egy évre bent hagyják pénzüket, 2021 áprilisában pedig 110%-ra növekszik a visszakapható összeg. Az amerikai befektetők esetében csak az A opció került felajánlásra.

A pénteken a bíróságnak beadott döntést az érdeklődők itt is megtekinthetik. Előre szólunk, a mindössze egy oldalas dokumentum szinte már csalódáskeltően egyszerű lezárása egy amúgy hosszú hónapok óta zajló csatározásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.