A Tether számítógépeket ültetne az emberek agyába – a projektbe máris befektetett 200 millió dollárt

A Tether bemutatta új üzletágát, amely az agy-számítógép interfész technológiába történő befektetéssel kívánja forradalmasítani a neurológiai egészséget, hogy a kiaknázza az emberiségben rejlő potenciált.

A digitális eszközök iparágában piacvezető Tether bejelentette, hogy 200 millió dollárt fektet be a Blackrock Neurotech vállalatba, amely az agy-számítógép interfész (BCI) technológia egyik vezető úttörője. Ez a jelentős lépés lerántja a leplet a Tether új üzletágáról, amelyről Paolo Ardoino vezérigazgató úgy nyilatkozott, hogy ez „a vállalat hosszú távú víziójának és stratégiájának végső pillére”.

Ardoino kihangsúlyozta a Tether elkötelezettségét az emberek életminőségét javító technológiákba történő befektetés iránt, mondván: „Hiszünk abban, hogy fontos a visszaforgatás, és az emberek életét javító technológiákba való befektetés.” Kiemelte a vállalat bizonyított ethoszát a pénzügyi szektorban használt stabilcoinját, az USDT-t illetően, és kifejezte a Tether szándékát, hogy megismételje ezt a sikert a peer-to-peer technológiák és az AI infrastruktúra támogatása terén az olyan cégekkel való partnerség által, mint a Holepunch, a Keet, a Pears és a Northern Data.

Ardoino a Tether Evo-t a vállalat evolúciójának természetes lépéseként írta le, az emberi potenciálra összpontosítva. Kijelentette:

„Segíteni akarunk a világszerte bénulással, elvesztett képességekkel és az olyan neurológiai rendellenességekkel küzdő millióknak, amelyek megakadályozzák őket a járásban, látásban, hallásban, érzékelésben vagy beszédben.”

A Blackrock Neurotechbe történő befektetés összhangban áll ezzel a küldetéssel, mivel a cég implantátumai rendkívüli képességeket mutattak olyan területeken, mint például a gondolatok szöveggé alakítása percenként 90 karakterrel, a gondolatok beszéddé alakítása percenként 62 szóval, közvetlen interakció számítógépekkel, robotvégtagok irányítása, érzékelés helyreállítása és az agy-eszköz kommunikáció fokozása.

A Blackrock Neurotech már korábban is címlapokra került forradalmi technológiájával. 2016-ban egy beteg, Nathan Copeland Blackrock BCI-t használt robotkarja vezérlésére, ökölpacsival köszöntötte az Egyesült Államok akkori elnökét, Barack Obamát, és „érezte” is az elnök kezét az érzékszervi kéregbe ültetett implantátumokon keresztül. A cég technológiája lehetővé tette a betegek számára, hogy robotkarokat működtessenek, tolószékekkel manőverezzenek, üzeneteket küldjenek, böngésszenek a weben, és pusztán a gondolataik erejével vezessenek autót.

Ez a befektetés a Tether legutóbbi bővítési és diverzifikációs erőfeszítései közepette történik. A vállalat – amelynek piaci értéke már meghaladja a 109 milliárd dollárt, és jelentős részesedése van az amerikai kincstárjegyekben – olyan szektorokba merészkedik, mint a peer-to-peer kommunikáció, a bitcoin-bányászat, az oktatás és a mesterséges intelligencia. A Tether bevezetett egy új, több üzletágra kiterjedő keretrendszert, amely a Tether Data, Tether Finance, Tether Power és Tether Edu divíziókra bontva a decentralizált, ellenálló pénzügyi rendszerek előmozdításának és a pénzügyi inklúzió elősegítésének különböző aspektusokra összpontosít.

Ardoino hangsúlyozta, hogy a Tether Evo egy hosszú távú projekt, és a következő mottót fogalmazta meg ezzel kapcsolatban: „Lépésről lépésre haladunk. Együtt megállíthatatlanok vagyunk.” A Blackrock Neurotechbe való befektetés és a Tether Evo szélesebb körű víziója azt mutatja, hogy a vállalat elkötelezett az emberi potenciál és a technológiai fejlődés határainak feszegetése mellett.

A Tether folyamatosan fejlődik és bővíti hatókörét, ezért érdemes szorosan figyelemmel kísérni, hogy a vállalat kezdeményezései – különösen a biotechnológiai szektorban – hogyan alakítják a pénzügy, a technológia és az emberség jövőbeli fejlődését.