Újra váltható a Tether fiat pénzre, a Bitfinex fiat – USDT,EURT kereskedési párokat vezet be

A Tether mostantól fiat pénzre is váltható 1:1 árfolyamon. A november 27-ei bejelentéssel egy időben a Bitfinex kriptotőzsde két Tether USDT – fiat pénz kereskedési párt is listázott kereskedési platformján.

A Tether a közvetlen átváltás hírét a platformja teljes átszabásával együttesen jelentette be, amit a felhasználók hitelesítése érdekében hajtott végre.

A hivatalos közlemény szerint a frissítések már a Tether.io platformon keresztül is átválthatják USDT stabilcoinjaikat 1:1 átváltási áron amerikai dollárra. Emellett az összes USDT letételhelyezés és utalás díjmentes mialatt a fiat pénzutalásokért jutalékot számolnak fel. A felhasználók hetente egyszer válthatnak amerikai dollárra és a minimális visszaváltható összeg 100,000$ vagy 100,000 USDT.

Ezzel összhangban a Bitfinex kriptotőzsde, amit több szállal is kapcsolódik a Tether céghez, bevezette a USD/USDT és EUR/EURT kereskedési párokat. A felhasználók Bitfinex walletja mostantól USDT és EURT stabilcoinokat is támogat a már meglévő USD és EUR fiat egyenlegek mellett. Az eddigi dollár egyenlegeket nem érinti a változás, áll a Bitfinex közleményben.

A  Tether stabilcoint 2014 októberében indították azzal a céllal, hogy gyors utalásokat tegyen lehetővé a különböző tőzsdék között és közben árfolyam stabilitást biztosítson az USD – USDT árfolyam paritás révén. 2016 augusztusában jött ki a vállalat az euró-alapú stabilcoinjával amely mögött állítólagosan egy tajvani bankszövetség euró fedezete áll minden egyes újonnan kibocsátott EURT coin mögött.

Mind a Tether, mind a Bitfinex sorozatos támadások kereszttüzében áll lévén nem kellően átlátható a működésük és a múlt évben a fizetésképtelenség gyanúja is felmerült. Ez év júniusában a Tether jogi képviselője megállapította, a Tethernek van elég dollárja, hogy minden egyes kibocsátott érméjét fedezze.

November elején egy brazil ügyész segítségért fordult a bahamai hatóságokhoz egyes gyanús Deltec Bank & Trust tranzakciók ügyében. A bank egyben a Tether banki partnere és korábban már felmerült a gyanú, bűncselekményekből származó pénzt is feldolgozott.

Amennyiben többet szeretnétek megtudni a végtelenre nyúló Tether-sagáról, olvassátok el korábbi cikkeinket is a témában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük