A thai tőzsde is belép a kriptó piacára

Saját kriptopénz kereskedési részleget nyit a thaiföldi értékpapír tőzsde (SET).

Kriptopénz kereskedés a thai tőzsde platformján

Thaiföld értékpapír tőzsdéje bejelentette, hogy saját kriptopénz kereskedési üzletág indítását tervezi. Az országban értékpapír kereskedelemmel foglalkozó cégek pedig maguk is jelentkezhetnek a szabályozó hatóságnál olyan engedélyért, mellyel kriptopénz kereskedési szolgáltatást tudnak majd nyújtani az ügyfeleiknek.

Dr. Pakorn Peetathawatchai, a thai tőzsde elnöke csütörtökön a Bangkok Postban elmondta, az idei év második felében kezdik majd el tesztelni a digitális kereskedési platform prototípusát. A cikk szerint egy teljesen új tőzsde nyitását tervezik, melyen keresztül digitális eszközöket lehet majd adni-venni. Jelenleg még dolgoznak a pontos koncepción, így például még nem tudni, hogy a tokeneket milyen tárcában tárolják majd és hogyan zajlik majd az adminisztratív háttérmunka.

A tőzsde felügyelőbizottságának tagja az alábbiakat nyilatkozta az új kriptopénz tőzsde nyitása kapcsán:

“A thai tőzsde szeretné kihasználni a digitális eszközök iránti egyre fokozódó érdeklődést. Egyre több befektető érdeklődik ugyanis a hasonló digitális termékek iránt és a várakozásunk szerint az érdeklődés csak nőni fog.”

Egyre több brókercég lát fantáziát a thai tőzsdében

A thai tőzsde elnöke elmondta, szeretnének még több brókercéggel együttműködni a thai kriptotőzsde felépítésekor. Ezért azt várják, hogy több cég is jelentkezik majd kriptopénz kereskedelmi engedélyért, mellyel a tőzsdén lehet majd ügyleteket kötni.

A thai kriptopénz szabályozás májusban lépett érvénybe az országban, mely révén a helyi tőzsdefelügyeleti szerv lett a kriptopénz iparág szabályozói testülete is egyben. Az ország pénzügyminisztere ezáltal pedig engedélyt adhat cégeknek, hogy legálisan kriptopénzzel kapcsolatos vállalkozást indíthassanak.

Thaiföldön már most is három szabályosan bejegyzett kriptopénz tőzsde üzemel. Ezek közül a legrégebbi platform a Bitcoin.co.th már évek óta kínál kriptopénz kereskedési lehetőséget a helyieknek. A bővülő piac hatására ugyanakkor folyamatos a jelentkezés a kriptopénz kereskedési engedélyért a helyi brókercégektől. A szabályozó hatóság azonban jól megszűri a beadványokat. Múlt héten például elutasították egy (amúgy már évek óta) működő tőzsde kérelmét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük