Thaiföld legnagyobb bevásárlóközpontja kriptovalutát tesztel

A Central Retail Corp, egy jelentős thaiföldi kiskereskedelmi vállalat bejelentette, hogy C-Coin néven virtuális valutát tesztel.

A Central Retail Corp, a thaiföldi kiskereskedelmi iparág egyik vezető cége digitális valutát tesztel alkalmazottai körében. A tesztelési fázis befejezése után a kiskereskedelmi óriás azt tervezi, hogy kiterjeszti a szolgáltatást az ügyfelekre és a nagyközönségre is.

A C-Coin, egy blokklánc-alapú kriptopénz, amelyet a Central Retail Corp 80 000 alkalmazottjának ajánlanak fel világszerte a kivételes teljesítményért járó jutalomként, azaz a szokásos fizetésükön felüli bónuszként.

Bár azok a dolgozók, akik rendelkeznek C-Coin-nal a cégnél az étkezést fizethetik vele, valamint a Central Retail partnerek termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlására is használhatják azt, ez csak egy tesztprojekt a Central Retail Corp. számára. A cég hosszú távú célja a készpénzmentes társadalomra való áttérés és az e-kereskedelem földjére való lépés.

Kowin Kulruchakorn, a Central Tech innovációs vezetője szerint a valuta a nagyközönség számára is elérhetővé válhat, amint minden alkalmazott feliratkozott a programra, és a cég többet tud a C-Coin működéséről és teljesítményéről. A Central Retail Central Tech hozta létre a C-Coin-t.

A Central Retail Corp Thaiföld legnagyobb bevásárlóközpont-tulajdonosa, amely több mint 40 áruházat és csúcskategóriás kiskereskedelmi üzletet is üzemeltet. A vállalat működteti a Central Festival, a Big C Supercenter és a Seacon Square bevásárlóközpontokat is. Thaiföldön kívül a La Rinascente olasz áruházat, a dán Illum márkát és a vietnami Big C szupermarketláncot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük