A Tiger King főellenségét már a bitcoin is érdekli

A Netflix nem szokott gyakran mellé fogni a dokusorozataival, de most tényleg úgy látszik, hogy a fél világ a Tigrisvilágot (Tiger King) nézi a karanténban rekedve. Tényleg megéri ledarálnunk nekünk is az epizódokat? Na, meg mi köze is van a kriptopénzeknek ehhez?

Tiger King – Tigrisvilág: az előző részek tartalmából

Ha esetleg az utóbbi napokban egy kő alatt rejtőztél volna (vagy csak szimplán hírtúltengés miatt kerülöd az Internetet), akkor lehet lemaradtál arról, hogy a Netflix újabb sikersorozatot dobott a piacra, Tigrisvilág (angolul Tiger King) címmel. A sorozat az USA számos államába látogat el, hogy megvizsgálja milyen is azon nagymacska-tenyésztők élete, akik bengáli tigrisekkel és leopárdok tenyésztésével keresik kenyerüket. A fő sztoriszál magára Tiger King-re, azaz Joe Exoticra, az oklahomai nagymacskapark vezetőjére, és az ő főellenségére, Carole Baskinra fókuszál, aki a Big Cat Rescue segítségével menti a nagymacskákat. Ez a rivalizálás adja az igazi ízét a sorozatnak is, hiszen nem csak egyszerű utálat húzódik kettőjük között. Joe Exoticet nem kevesebb, mint 22 év fegyházra ítélték, amiért állítólagosan felbérelt valakit arra, hogy meggyilkolja Baskint.

A történet természetesen nem ennyire fekete-fehér, és reméljük, nem árulunk el igazán sok spoilert azzal, hogy elmondjuk, derül ki még egy s más mind Carole Baskin múltjáról, mind Tiger King életéről. Olyan apróságok, hogy például milyen rejtélyes körülmények között halt meg Baskin férje, és hogyan is jutott ő aztán hozzá az örökségéhez a gyermekei helyett. No, meg olyanokra is fény derül, hogy a nagy cicamentő nem volt mindig ennyire önzetlen és jótevő a kezdeti években.

A Tiger King már a bitcoint is bezsebeli magának

Az adománygyűjtés az a nagymacska-tenyésztőknek is megy

Maga a sorozat hozza természetesen azt, amit a Netflix dokusorozataitól megszokhattunk. De az igazán érdekes talán az, hogy akármennyire is megosztóan lett Baskin bemutatva, ez jelenlegi munkáját nem állítja igazán le – sőt. A Big Cat Rescue ugyanis máig is nagymértékben számít az adományozó kedvű érdeklődőkre, akik ráadásul nem csak fiatpénzben mutathatják ki a hálájukat a menhelynek. Az oldal elfogad BTC-t, BCH-t és ETH-t is a BitPay segítségével, így aki még mindig Baskin pártján áll, az már ilyen formában is támogathatja őt és a menhely munkáját.

Azért előtte mindenképpen ajánlott a sorozat megtekintése – utána nem biztos, hogy még mindig ekkora kedvvel adakoznánk nekik, főleg nem a bitcoinjainkat.