Tippelj és nyerj egy családi pizzát a Bitcoin Pizza Nap alkalmából!

Holnap újra itt a Bitcoin Pizza Napja. Tippelj és nyerj egy családi pizzát, illetve egy Saifedean Ammous közgazdász által jegyzett magyarul is megjelent Bitcoin Standard könyvet!

Csak úgy szalad az idő, nem igaz? Holnap lesz 11 éve annak, hogy egy jelentéktelennek tűnő esemény a kriptotörténelem részévé vált és a közösség egyik meghatározó dátuma lett. 2010. május 22-én ugyanis egy magyar származású srácnak köszönhetően megtörtént az első kereskedelmi tranzakció a bitcoinnal. Azóta a bizonyos tavaszi nap óta a kriptoközösség május 22-ét mint a Bitcoin Pizza Napjaként ünnepli.

Na, de miért is lett Bitcoin Pizza Nap május 22-e? Pontosan 11 évvel ezelőtt Hanyecz László (lenti képen) magyar származású Floridában élő fejlesztő 10 000 bitcoint fizetett két Papa John pizzáért. Hanyecz még 2010. május 18-án posztolt a Bitcointalk fórumon egy bejegyzést, amiben azt írta a közösségnek, hogy a kibányászott 10 000 bitcoinját pizzára cserélné (2010-ben még elég volt egy PC a bitcoin bányászatára).

Akkoriban még nem voltak bitcoint elfogadó vendéglátóegységek, ezért a tranzakció úgy jöhetett csak létre, hogy talált valakit a Bitcointalk fórumon, aki hajlandó volt neki pizzát rendelni, amiért ő cserébe átküldte a 10 000 BTC-t. Az akció meglehetősen hosszúra sikeredett, négy napot kellett várnia, mire egy Jeremy Studivant nevű lelkes brit kriptovaluta felhasználó elfogadta Hanyecz ajánlatát és rendelt neki 2 darab pizzát.

Hanyecz barátunk lehet óriási hibát követett el hiszen ma – még a két nappal ezelőtti zuhanás ellenére is – 410 millió amerikai dollárt, avagy 117 milliárd forintot érnének a bitcoinjai. És vajon mi lett Studivanttal? Pár évvel ezelőtti interjú során elmondta, hogy korán megszabadult a magyar származású sráctól kapott bitcoinoktól és 400 dollárért eladta az egészet. Ne feledjük, 2010-ben csak egy nagyon szűk réteg hallott a bitcoinról és akkoriban már annak is örülni kellett, hogy egyáltalán pénzre lehetett váltani!

Nyereményjáték a Bitcoin Pizza Nap alkalmából!

A jeles napot a BitcoinBázis sem hagyhatja szó nélkül elrobogni!

Ezt a cikket a Blokklánc Magyarország (<- LINK a csoportra) nevű Facebook csoportban osszuk meg és nincs más teendő, mint a megosztás alá kommentben megírni, hogy május 22-én 18:00 órakor mennyi is lesz a bitcoin árfolyama dollárban. A kommenteket május 22. 12:00 óráig lehet megadni a poszt alatt, az azt követő kommenteket már nem fogadjuk el. Tippelni egy felhasználói fiókkal csak egyszer lehet és a szerkesztett tippeket szintén nem tudjuk elfogadni.

A pizzát (házhoz szállítva) és a magyar nyelvű Bitcoin Standard könyvet az nyeri, aki mesterlövész pontossággal a legközelebbi árfolyamot tippeli. 🎯 Még talán 10 000 bitcoin kereskedést is rábízzuk. 😉

Referenciaárnak a CoinMarketCap árlistázó oldal holnap (magyar idő szerint) 18:00 órai BTC árát vesszük alapul.

A nyertessel azon nyomban felvesszük a kapcsolatot adategyeztetés végett és már röpül is a pizza, illetve a könyv 🙂

Jó tippelést és Boldog Bitcoin Pizza Napját 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük