Több jel is arra utal, jó éve lehet a bitcoinnak 2022-ben a Bloomberg elemzője szerint

Az egész kriptovaluta piac döcögősen kezdte a 2022-es évet. A Bitcoin három hónapos mélypontot ért el, mivel a globális piacokon a kockázatos eszközök folyamatos eladói nyomás alatt álltak az új évben. Az Ethereumnak még rosszabbul sikerült 2022 kezdete. Közel 18%-os csökkenést szenvedett el az ETH árfolyam az amerikai központi bank üléseit követően. A Bloomberg vezető elemzője szerint a gyenge kezdés után, erős lendületet vehetnek a kriptopénzek 2022-ben több kereskedési jel alapján.

Mike McGlone, a Bloomberg vezető nyersanyag-stratégája a napokban friss elemzést tett közzé, hogy rávilágítson a két legnépszerűbb kriptó 2022-es lehetőségeire. Felvázolt néhány tényezőt, amelyek visszatéríthetik a BTC-t és az ETH-t az emelkedő árfolyam pályájukhoz.

Az elemző szerint a legnagyobb kriptovaluták relatív előnnyel rendelkezhetnek más befektetési eszköz osztályokkal szemben, különösképpen az inflációhoz kapcsolódó nyersanyagokkal szemben.

Az elemzés megjegyezte, hogy a kínálati rugalmasság negatív volt a két legnépszerűbb kriptovaluta esetében, és az árak a bikapiacokon belül is süllyedtek. Ezenkívül az inflációs aggodalmak nyomás alá helyezik a politikusokat, hogy teljesítsenek, miközben rengeteg potenciális amerikai nyersanyag termelést korlátozott a szabályozás. McGlone így vélekedett:

„Arra számítunk, hogy az Egyesült Államok döntéshozói el fogják fogadni a kriptovalutákat és megfelelő szabályozási és befektetési környezetet teremtenek majd. Ennek számtalan oka van, többek között: a dollárdominancia, a munkahelyek, a szavazatok, sok bevétel (adó) fontossága és – ami a legfontosabb – mindez ellentétes lesz Kína véleményével.”

Kriptovaluták előnye a „legjelentősebb” áruhoz képest

A jelentés a nyersolajat említette a legjelentősebb árucikkként. Azonban a kereslet és kínálat rugalmasságának szabályai és egy forradalmi technológia alkalmazása fellendítheti a kriptovaluták ár felértékelődését az árupiaci termékekkel szemben.

“A bitcoin egyre nagyobb teret hódít a digitális eszközök elterjedésének köszönhetően, miközben az olajat felváltja a dekarbonizáció és az elektromosítás.”

Az alábbi grafikon kiemeli a kollektív narratívát.

Bloomberg oil vs bitcoin

A gyorsan fejlődő és ingadozóbb Bloomberg Galaxy Crypto Index (R1) jelentősen megemelkedett a Bloomberg Commodity Index Total Return (L1) értékéhez képest.

McGlone korábban már ismertetett egy hasonló hosszú távú emelkedő piaci trend narratívát a BTC-vel és az ETH-val kapcsolatban. Megjegyezte, hogy mindkét kriptoeszköz még a „korai elfogadás” korában jár.

Forrás: Bloomberg (pdf)